Újra színpadon a CPg

2023.01.07. 20:12

Egy valódi klasszikust is köszönhetünk a Toxic-on

A tavaly nyári Toxic Weekend nagy siker volt Orfűn, érthető hát, ha idén jön a folytatás. Amelyen egy igazi klasszikus formáció is színpadra lép: zenélni fog a CPg!

bama.hu

Vannak a magyar punkzenének nagy legendái - de abban egészen biztosak vagyunk, hogy ezek közül a legismertebb a CPg. A zenekar elsősorban azért lett közismert, mert 1983-ban kommunistaellenes, erőszakra buzdító dalszövegeik miatt börtönbüntetésre ítélték a tagokat, közösség elleni izgatás és más népcsoportok elleni uszítás vádjával. Mádfél, két évet töltöttek börtönben, igazi albumuk természetesen sokáig nem jelenhetett meg, koncertjeik pedig azok ritkasága miatt igazi népünnepélynek számítanak. 

A fentiek fényében nagyon nagy dolog, hogy az idei Toxic Weekenden fellép a CPg, ráadásul a klasszikus felállással. Fontos tudni, hogy a zenekar nem tér vissza, nem éled újjá, csak összeállnak egy alkalmi örömzenélésre - az orfűi fesztivál szombati napján, július nyolcadikán.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában