A nagy nyertest is vetítik Pécsett

2023.01.23. 21:03

Komoly kihívással nézz szembe egy régi barátság

A hazai mozik, köztük a pécsi Apolló Mozi is vetíti az idei Golden Globe díjátadó abszolút nyertesét, A sziget szellemei című filmet január 26-tól.

Cz. E.

Fotó: AS

A történet egy szigeten játszódik Írország partjaitól nyugatra az 1920-as években. A film főhősei két jó cimbora, Pádraic és Colm, akiknek kapcsolata zátonyra fut, mert az utóbbi személy úgy dönt, hogy se szó, se beszéd, de véget vet barátságuknak. Pádraic nem érti az egészet, ezért húgával és egy zűrös ifjúval, Dominickal az oldalán mindent elkövetnek, hogy meg másítsák Colm elhatározását.

De a folyamatos próbálkozások kudarcba fulladnak. Colm végül utoljára figyelmeztetni régi barátját arra, hogy hagyja békén. Ez a kijelentés azonban durva és megrázó események láncolatát indítja útjára. A következményeket pedig senki sem látja előre.

A filmet az a Martin McDonagh jegyzi, akinek nevéhez a nagy sikerű Három óriásplakát Ebbing határában alkotás is kapcsolódik, amely 7 Oscar jelölésből kettőt díjra is váltott. Az új filmje, A sziget szellemei pedig a Golden Globe díjátadón elnyerte a legjobb film, a legjobb férfi főszereplő (Colin Farrell) és a legjobb forgatókönyv díját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában