A zene öröméért jönnek össze

2023.01.25. 15:48

Megkapta a KÓTA-díjat a Pécsi Vonósok együttes

M. B. E

Forrás: Pécsi Vonósok

Civil együttesről van szó, mert a Pécsi Vonósok soraiban csupa amatőr zenész ül, jogászok, tanárok, orvosok és kétkezi munkások, olyan zenekedvelők, akik egykor tanultak hangszeren játszani, de más a hivatásuk, ám munkájuk mellett sem szeretnének lemondani a kollektív játék öröméről. A zenekar 1975-ben alakult, vagyis hamarosan 50 éves fennállását ünnepli és jó ideje Győri Kornél bőgős a karnagya.

A zene öröméért jönnek össze és a zene szeretetét igyekeznek továbbadni a legkülönbözőbb formákban: gyerekeknek adnak matiné koncerteket szerte a régióban, crossover produkciókban szerepelnek, rendszeresen lépnek fel jótékonysági hangversenyeken, s évről évre nyári németországi vendégszereplésre utaznak.

Az Ifjúsági Házban játszott a Pécsi Vonósok több mint három évtizeden át, de 2010-től már a Zsolnay Negyed az otthona, ahol gyakori szereplője a különböző fesztiváloknak is. A zenekar a magyar kultúra napja alkalmából megkapta az amatőr ének-zene legnagyobb elismerését, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA-díját.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában