Lélekemelő koncertre készülnek

2023.01.23. 15:48

A Pannon Filharmonikusok szó szerint „szívügyüknek” tekintik a következő két hangversenyüket

M.B.E.

Forrás: PFZ

Fotó: www.dekany.hu +36303199550

A Pannon Filharmonikusok január 26-i Lelkében virágzó című hangversenyéről a Kodály Központban hírt adtunk már, ám érdemes kihangsúlyozni, hogy ez a koncert nem csupán szívhez, de a szívről is szól. Az együttes ugyanis másnap, január 27-én a Müpában adja elő ugyanezt a hangversenyt (Grieg és Dohnányi műveit), és ennek az előadásnak teljes bevételéből a szívbeteg gyermekeket támogatja.Tudni kell, hogy a A Pannon Filharmonikusoknak már első, alapítókoncertjük 210 évvel ezelőtt, 1811-ben is a társadalmi felelősségvállalásról szólt: a muzsikus özvegyek és árvák megsegítésére adták.

Üzenet ez az adományozásról is, mert a jótékonyság nem csak karácsonyt megelőzően, de azt követően is elvárható egy kiemelkedő művészeti társulattól, vagyis hogy rendszeresen tevékenykedjen a közjót szolgálatában.

Ebben az évadban tehát a társulat A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központjának hivatalos alapítványát támogatja a budapesti koncert teljes jegybevételéből, azaz nemcsak a támogatói jegyekből.

És mindehhez tudni kell, hogy Magyarországon minden századik gyermek szívhibával születik, ami a leggyakorabban előforduló veleszületett fejlődési rendellenesség. Ez az alapítvány pedig több mint 30 éve segíti a veleszületett szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását. Dr. Ablonczy László, az alapítvány kuratóriumának elnöke is felszólal a Müpában zajló koncerten, s beszédéből kiderül, hogy a gyermekszív központ régi terve egy belső játszótér kialakítása a nagy forgalmú ambulancián, mely a várakozást megkönnyíti, a kórházi környezetet tompítja.

A pécsiek erre a két koncertre Olli Mustonen finn zongoraművészt hívták meg szólistának, aki az est dirigensével, Bogányi Tibor vezető karmesterrel már számtalan projektben dolgozott együtt, miután Bogányi elismert karmester Finnországban is.

A Pannon Filharmonikusok budapesti hangversenyére támogatói jegy is váltható, ezzel is segítve A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt (www.gyermeksziv.hu).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!