Együtt dalolnak és táncolnak

2023.01.09. 21:11

Minél hamarabb el kell kezdeni a zenei nevelést

A zenei nevelést érdemes minél hamarabb elkezdeni. A Pannon Filharmonikusok ezt tekintetbe véve szervezte meg a Babzsák bölcsiseknek című rendezvénysorozatát, amelynek már a IV. programjára kerül sor január 10-én, délután 4 órakor.

Cz. E.

Fotó: Kiss János

Ezen az első újévi alkalmon Wolfgang Amadeus Mozart F-dúr vonósnégyese (K.158) csendül majd fel, amelyet 1772 és 1773 között komponált másik öt darabbal egyetemben az osztrák zeneszerző. Mivel Milánóban születtek meg ezek a darabok, ezért Milánói Vonósnégyeseknek is szokás őket nevezni.  

Az eseményen a mű mindhárom tételével megismerkedhetnek a gyerekek. Olyan élményt nyújt ez a program, amely a közös daléneklés, mondókázás formáján keresztül juttatja el a kicsiket a vonósnégyes hol ritmusban gazdag, hol pedig elandalító élményéhez. 

A mozgásos részt Hrubi Zsuzsanna zeneterapeuta végzi. A sorozat házigazdája pedig Herczeg Nóra, aki, mint csellóművész is részt vesz az eseményen.  

Azok számára, akik nem tudnak megjelenni ezen az alkalmon, érdemes az online térben megtalálható Babzsák foglalkozást nyomon követniük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!