A legek fesztiválja lesz az idei

2023.01.05. 07:00

Rekord számú zenekar lép fel a hétvégén a nyolcadik Made in Pécs Fesztiválon

Idén január hetedikén 173 koncertet hallhatnak és láthatnak az érdeklődők a Made in Pécs Fesztivál nyolc pécsi helyszínén.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Nyolc évvel ezelőtt vette kezdetét a Made in Pécs Fesztivál. A cél az volt, hogy egy olyan zenei fesztivált hozzanak létre, ahol minél több pécsi amatőr zenekar lehetőséget kapjon a bemutatkozásra. Az első Made in Pécs Fesztiválon 85 fellépő szórakoztatta a közönséget öt pécsi belvárosi helyszínen, az Eozinban, a Nappaliban, a Tititában, a Pécsi Estben és a Szabadkikötőben. Azóta minden év január első hétvégéjén megrendezik a fesztivált, aminek még a kovid sem tudta útját állni, igaz akkor, 2021-ben a vírus miatt nyáron rendezték meg a fesztivált.

Az idei, január hetedikei Made in Pécs Fesztiválra ellátogatóknak nyolc helyszínen (Amper Klub, Pécsi Est, Made in Pécs Café, Ti-ti-tá, Sárkány Barlang, Trafik, Nappali, Szabadkikötő ) lesz rá lehetősége, hogy koncerteket hallgassanak délelőtt tíz órától hajnalig. A fesztivál lebonyolítása a korábban már bevált rend szerint zajlik, vagyis az összes helyszínen szombat délelőtt tíz órakor indul el a buli, a zenekarok húsz perces koncertekkel állnak a közönség elé, a koncertek között húsz perces technikai átállások lesznek, melyek közben kényelmesen át lehet sétálni egyik helyszínről a másikba.

A fesztivál szervezői 2018-ban egy nagy dobásra készültek, mivel Pécs városának zenei életét sokszor Liverpoollal hasonlították össze, így adva volt, hogy onnan hívjanak meg zenekarokat. Az újítás annyira sikeres lett, hogy minden évben egy-egy külföldi város zenekarai mutatkoznak be a fesztiválon, illetve 2020-tól egy-egy magyar város zenekarai is meghívást kapnak a rendezvényre.

Idén Kőbányáról és Szlovénia fővárosából, Ljubljanából érkezik 3-3 vendégprodukció. A kőbányai vendégzenekarok közül a Kontraszt a Szabadkikötőben (16:20 óra), a Tiansen az Amper Klubban (17:40), míg a FlorasFloras a Made in Pécs Caféban (21:40) mutatkozik be, Ljubljanából pedig érkezik Dora Tomori (Trafik, 17:00), az Auto (Pécsi Est, 20:20) és Spiral Mind (Amper Klub, 21:20).

A Made in Pécs Fesztivál szombat délelőtt tíz órakor kezdődik, és érdemes már reggel nekiállni a fesztiválozásnak, hiszen erős lesz a napindító, többek között a Made in Pécs Caféban fellép Rudán Joe, a Pécsi Estben a 30Y akusztik, az Amper Klubban a Kacaj, a Ti-ti-tában a Dirty Dawn, a Trafikban a Mehringer, a Sárkány Barlangban a Don Gatto, a Nappaliban a Percussion Project Pécs, míg a Szabadkikötőben Villuth András, hisz a szervezők gondoltak a gyerekekre is. 

Plusz fokok lesznek

A korábbi Made in Pécs Fesztivál alatt volt már hogy havazott, ami ha a kalendáriumra nézünk nem meglepő, hisz tél van, de idén úgy néz ki, hogy tavaszias időjárás vár a fesztiválozókra. A mostani időjárás előrejelzés szerint fagyni nem fog, vagyis hajnalban is plusz fokok várhatóak, illetve január hetedikén napközben a csúcshőmérséklet a koponyeg.hu jelzése alapján plusz kilenc-tíz fok körül alakul, haonlóképpen az Országos Meteorológiai Szolgálat és az idokep.hu is plusz fokokat jelez a hétvégére. A nap folyamán  komoly csapadék nem várható, de szitálás, ködszitálás előfordulhat. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában