Hívogat a gasztrofalu

2023.02.19. 17:38

A „Hú!SVÉT” programmal kezdődik az idei szezon Palkonyán

Palkonya idén is több programmal csábítja a gasztronómia és a bor iránt érdeklődőket. A hagyományos nyitott pincék mellett már egyre népszerűbbek a kisebb közönséget vonzó programok is.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

A hagyományos, Húsvét utáni „Hú!SVÉT” programmal kezdődik az idei rendezvényszezon a baranyai gasztrofaluban. Április 15-én a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvénye várja a Palkonyára látogatókat. A tavasz köszöntése jegyében két napon át, több étterem kínálatából falatozhatnak a résztvevők, melyhez a borokat a palkonyai pincék biztosítják. Udvarházak, színes programok, gasztro kalandok, kézműves finomságok, műemlék pincék és finom borok szolgáltatnak kulináris élményt.

A következő programra sem kell sokat várni, hiszen az ezt követő szombaton, április 22-én a Palkonyai Dűlőfutásra várják a mozogni vágyókat. Ez mindig tökéletes alkalom arra, hogy a látogatók megismerjék, milyen helyszínen is készülnek a népszerű villányi borok. A futás mellett gasztropiknik, finom borok és egyéb szórakoztató programok is várják az ide látogatókat.

A következő szombaton, április 29-én a kenyér és a kávé illata száll fel Palkonyáról. Az egész napos esemény a kovászos kenyér és a kávékülönlegességek bűvöletében telik, melyre várják az újhullámos speciality kávék és a kovászos kenyér szerelmeseit. A látogatók megismerkedhetnek a kézműves kávékkal, a legjobb pékekkel, hagyományos módon készült pékárukkal, remek éttermekkel és legszebb palkonyai borokkal is.

Május 27-i hétvégén, szombaton és vasárnap tárt kapukkal várnak a pincék, a fiatalok körében népszerű Pünkösdi Nyitott Pincék alkalmával igazi programkavalkád várja a Palkonyára látogatókat: kiváló borok, műemléki pincesor, hangulatos kulturális rendezvények és könnyűzenei koncertek varázsolják az ünnepet igazi élménnyé. A nyitott pincés borkóstolók során együtt borozhatnak a látogatók a helyi borászokkal, miközben megismerhetik a pincészetek történeteit. A kellemes hangulathoz táncos előadások és koncertek is hozzájárulnak. A borozós élmények mellett kézműves kirakodóvásár, gyermek játszópark és lovas felvonulás is a program részét képezi. A Nyitott Pincék a szüreti időszakban szeptember 16-án várja a borkedvelőket. 

Világzenei hétvégét is tartanak

Június első hétvégéjén, 2-től 5-ig a tavaly először megrendezett HorizOm szabadtéri jógás-zenés rendezvényre várják a kikapcsolódni vágyókat. Ez a program még az augusztus 25-i hétvégén is visszatér. A nyári bulizások egyik állomása lehet az idén már hatodik Palkonya Hangja Fesztivál, június 29-től július 1-jéig a világzene, a dub, a hiphop és az elektronikus tánczenék legjobb ütemei zengik majd be a Villányi Borvidék szőlőhegyét. Mindemellett idén is lesz Erdők kincsei rendezvény, október 14-én, amikor is az őszi erdő (ehető) kincsei kerülnek fókuszba, és kiemelt figyelmet kap a szarvasgomba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában