Kertmozi

2023.03.23. 11:46

Harry Potter érkezik a Zsolnay Negyedbe, majd együtt menekülhetünk a T-Rex elől

Zs. J.

Fotó: Dömötör Csaba

Egyre több városban, faluban indult el az elmúlt években a kertmozizás. Baranyában Sásdon 2021-től élesztették fel a nyári filmszínházat, amely, mint korábban írtuk, fillérekből indult. Egy évre rá pályázati forrásból új projektort, lejátszót és székeket vásároltak, amely még hangulatosabbá, élvezhetőbbé tette a szabadtéri mozizást. A filmekről a nézők dönthettek. A Facebook-oldalon szavazást indítottak, hogy mit néznének meg legszívesebben. A legtöbb szavazatot elért filmet később ingyen vetítették le. 

A kertmozizáshoz tavaly nyáron a szentlászlói önkormányzat is csatlakozott, a község lakosai ingyen nézhették meg többek között az Üvegtigris című filmet. 

Pécsett tavaly próbálhatták ki a nézők, hogy milyen hangulata van a szabadtéri mozizásnak. A Macskafogó, a Csinibaba, a Szörny Rt. filmeket mutatták be a Szent István téren a Séta térMozi keretében. Úgy tudjuk, idén is lesz a Szent István téren vetítés a Fényfesztivál és a Sétatér Fesztivál közötti időben június 30-án, július 1-jén és 2-án, és idén egy újdonsággal is készül a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. A Pirogránit udvar kertmozivá alakul a nyáron.

A vetítés június 4-én a Vissza a jövőbe című filmmel veszi kezdetét, majd június 11-én a Mamma Mia!, 18-án az Oroszlánkirály, 25-én a Jurassic Park következik. Júliusban a Forrest Gumpot (16-án), a Shreket (23-án), augusztusban a Harry Pottert (6-án), az Avatart (13-án), a Lecsót (19-én) vetítik, míg szeptember 3-án a Zsolnay-kertmozi a Ponyvaregénnyel fejeződik be. Információink szerint a Zsolnay Negyedben a filmeket belépőjeggyel nézhetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában