A bőség zavarával küzdünk

2023.03.26. 15:48

Ömlenek ránk a filmek, sorozatok, csak győzzük fizetni a streamingszolgáltatókat

Hogyha csak a filmeket és a sorozatokat vesszük figyelembe, akkor Magyarországon egyre több streamingszolgáltató érhető el. Emiatt egyre inkább úgy érezzük, hogy a bőség zavarában szenvedünk egy-egy hétvégén azon agyalva, hogy mit nézzünk. Most összeszedtünk pár hasznos infót a hazánkban elérhető legnépszerűbb szolgáltatókról.

Cz. E.

Fotó: Roman Samborskyi

Az egyik legrégebben jelenlévő alkalmazás itthon a Netflix, amelyet több millióan néznek világszerte. Ez az egyetlen olyan elérhető külföldi szolgáltató hazánkban, amely több előfizetési funkciót kínál. A választott opció kihat a képfelbontásra és az árakra is. Három csomag közül lehet választani. Az első ajánlat a Basic, amely egy eszközön való megtekintést támogat, és maximum 720-as felbontásban nézhetők vele a különböző műsorok. A második a Standard, amely két eszközt támogat, és a műsorok felbontása már az 1080-at éri el. A harmadik a Premium csomag, amely négy eszközön való megtekintést támogat, és több műsor 4K-s felbontásban nézhető. Amit még mindenképp érdemes megjegyezni, hogy egyetlen Netflix fiókban legfeljebb öt profil hozható létre.

Az utóbbi időben ezzel a szolgáltatóval kapcsolatban felröppent az a hír, hogy tavasztól felszámolja a jelszómegosztási gyakorlatot. Ez ugyebár azt jelenti, hogy azok, akik nem azonos háztartásban élnek, és mások szolgáltatását használják, hamarosan figyelmeztetést kaphatnak, hogy regisztráljanak saját fiókot, vagy a főfiók tulajdonosa hozzon létre egy új alfiókot. Azonban azt még nem tudni, hogy melyik módszert vezetik majd be, de számítani lehet valamilyen változásra.

A Netflixet bármilyen internethez csatlakozó eszközről meg lehet tekinteni, amelyen megtalálható az alkalmazás. A kompatibilis eszközök közé tartoznak az okostévék, a játékkonzolok, a set-top boxok, a Blu-ray-lejátszók, az okostelefonok, a táblagépek, PC-k, laptopok és a streaming médialejátszók. A felületen elérhetők magyar szinkronnal is filmek, de több az, amit inkább magyar felirattal láttak el. Ugyanakkor vannak olyan alkotások is, amelyekhez semmi szinkron, sem feliratozás nem készült magyar nyelven.

  • A Basic előfizetés ára 2490 Ft/hó, a Standardé 3490 Ft/hó, a Premiumé pedig 4490 Ft/hó.
  • Egy kis ízelítő a tartalomból: A korona, Nyugaton a helyzet változatlan, Zöld könyv, Tőrbe ejtve 1-2.

A megújuló

Már jó ideje volt nekünk egy népszerű HBO Go nevű streamingszolgáltatónk, amit aztán felváltott a 2022-ben induló HBO Max prémium online tartalomszolgáltató. Ezen a felületen elérhetők a Warner Bros., az HBO, a DC, a Cartoon Network és a Max Originals műsorai. A HBO Max-on akár öt, felnőtteknek vagy gyerekeknek szóló profil hozható létre, és három különböző eszközről való streamelést támogat. Az HBO Maxot több eszközről lehet streamelni: iPhone & iPad, Android rendszerű telefon & táblagép, Apple TV, Android TV, Chromecast, Samsung TV, LG, Chrome OS, MacOS, Windows PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, és Xbox One. És azt ígérik, hogy ez a sor még folytatódni fog a jövőben. A felületen a legtöbb filmhez és sorozathoz érhető el magyar szinkron, de ha inkább eredeti hanggal és magyar felirattal néznénk az alkotásokat, akkor arra is van lehetőség.

  • A havi előfizetés összege 2390 Ft, míg az éves díj 18 990 Ft, amivel 33 százalék spórolható meg.
  • Egy kis ízelítő a tartalomból: The Last of Us, Elvis, Harry Potter filmsorozat, A Gyűrűk Ura trilógia.

Amire annyit vártunk

Nagy várakozás előzte meg a Disney+ streamingszolgáltató bevezetését Magyarországon. 2022-ben végre a hazai piacra is megérkezett, amelyen a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic és a Star műsorai tekinthetők meg.

A szolgáltatóra való regisztráció után hét profil hozható létre. A streamelést támogató eszközök tárháza pedig igen nagy. Kényelmesen nézhetők a filmek és a sorozatok webböngészőkön, mobileszközökön, táblagépeken, stremaingstickeken, játékkonzolokon, okostévéken és beltéri egységeken is. A támogatott eszközökről érdemes tájékozódni a Disney+ oldalán. Ennél a szolgáltatónál szintén van a legtöbb filmhez és sorozathoz magyar szinkron, ahogy felirat is, hogyha valaki eredeti nyelven nézné őket.

  • A havi előfizetés összege 2490 Ft, míg az éves díj 24 900 Ft.
  • Egy kis ízelítő a tartalomból: Star Wars filmsorozat, Marvel-filmek, A sziget szellemei, Jégkorszak.

Egyre népszerűbbé válik

Nagyon nehéz labdába rúgni az fentiekben említett tartalomszolgáltatók mellett, de az Amazon Prime Video egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Összesen hat fiók hozható létre regisztrálás után, de a szolgáltatás csak három okoseszközön streamelhető egyszerre. Ebbe a kategóriába beletartoznak az okostelefonok, a laptopok, a táblagépek, az okostévék, de régebbi televíziós eszközökön is elérhető. Előfordul egy-két magyar szinkronos film, de inkább a magyar felirat terjedt el ezen a felületen, de előfordul, hogy egy-két alkotáshoz az sincs.

  • A díja igen kedvező, hiszen csak 899 Ft/hó.
  • Egy kis ízelítő a tartalomból: Harcosok klubja, Odaát, A sebhelyesarcú, Volt egyszer egy Amerika.

Egy új kedvenc

2023-ban indult el hazánkban a SkyShowtime, akik úgy hirdetik magukat, hogy az egész család számára van valamilyük. A szolgáltatón a Sky, a Showtime, a Nickelodeon, a Paramount+, a Universal, a DreamWork és a Paramount Pictures új filmjeitől kezdve az örök klasszikusokon át a kihagyhatatlan eredeti filmekig minden megtalálható.

Egy regisztráláson belül hat fiók hozható létre, és egyszerre akár három eszközön streamelhető a SkyShowtime. A támogatott eszközök tárháza itt is igen nagy, de ugyanúgy elérhető webböngészőkön, mobiltelefonokon, táblagépeken, számítógépeken, okostévéken és streamingeszközökön is. A pontos infókért szintén érdemes felkeresni a weboldalukat. A SkyShowtime-on az HBO Maxhoz hasonlóan a feltöltött műsorokhoz van magyar felirat, de ugyanúgy választható az eredeti nyelv is magyar felirattal.

  • Április 11-ig él a kedvezményes előfizetés, ami 990 Ft/hó díjat jelent, utána viszont már 1990 Ft/hó. Azok számára, akik a promóciós időszakban fizetnek elő, amíg az előfizetés tart, addig jár az 50 százalékos kedvezmény.
  • Egy kis ízelítő a kínálatból: Top Gun 2., Jurrasic Park, Vissza a jövőbe, Mission: Impossible.

Nem csak Apple-eseknek

Az Apple TV+ kínálatában Apple Original filmek és sorozatok szerepelnek, melyeket kizárólag az Apple számára gyártottak. Mindemellett pedig baseballrajongóknak ingyenes hozzáférést biztosítanak a péntek esi mérkőzéshez.

Ez a szolgáltatás egy exkluzív streamelőfizetés, amely az Apple Tv appban érhető el, de Apple készüléken is elérhető az alkalmazás, valamint számos okostévén, streamelő eszközön, játékkonzolon és egyes kábeltelevíziókon is megtalálható. De, akinek nincs Apple készüléke az a tv.apple.com oldalon is tud regisztrálni. Regisztrálás után hat fiók hozható létre. Az Apple Tv+ szolgáltatón nem dominál a magyar szinkron, de sok alkotáshoz érhető már el magyar felirat.

  • Az ára 2790 Ft/hó, de van egy hetes próbaidőszak, valamint Apple készüléken történő regisztrálás esetén három hónap ingyen van.
  • Egy kis ízelítő a kínálatból: Ted Lasso, A Greyhound csatahajó, Servant, A pénzember.

Magyar tartalomra vágyva

A filmio.hu tulajdonosa a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. Ezen a szolgáltatáson keresztül havi előfizetéssel vagy kölcsönzésen alapuló rendszeren keresztül nézhetők filmek. E film­tár létrehozásának az a célja, hogy a közelmúlt magyar alkotásait és a régmúlt felújított klasszikusait elérhetővé tegye a nagyközönség számára.

  • Egy hónapra az előfizetés 1190, háromra 3570, hatra 7140 forint.
  • Egy kis ízelítő a tartalomból: Blokád, Veszélyes lehet a fagyi, Saul fia, A légy.

Hódítanak a művészfilmek

A Cinego-n olyan filmek találhatók meg, amelyek korábban a hazai művészmozik műsorán szerepeltek. Az oldal üzemeltetőjének fontos, hogy csak minőségi, legtöbbször díjnyertes alkotások szerepeljenek a katalógusukban, a lehető legjobb fordítással, illetve kép- és hangminőséggel.

A Cinego a különböző nézői szokásokat figyelembe véve különböző díjszabásokat vezetett be. Ha csak egy konkrét filmet szeretnénk megnézni, akkor a kölcsönzés opciót ajánlják, ami általában 900 Ft. Ebben az esetben közvetlenül a böngészőből tekinthető meg a film, 30 napig korlátlan mennyiségben.

  • Hogyha viszont teljes mértékben magunkénak akarjuk a filmet, akkor a letöltés lehetőségét ajánlják, ami általában 1300 Ft. Ha viszont több film is érdekel minket, akkor a havi (1 790 Ft) vagy éves (18 900 Ft) előfizetést javasolják.
  • Egy kis ízelítő a kínálatból: Magasságok és mélységek, Én vagyok a te embered, Fűző, A titokzatos nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában