Folytatódik a Film, színház, opera sorozat

2023.04.23. 09:48

A legnagyobb, leglátványosabb operát láthatjuk az Apolló Moziban

Gyorsan fogynak a jegyek a Turandot – Royal Opera House című darab filmvetítésre a pécsi Apolló Moziban, amelyet a Film, színház, opera sorozat keretében április 23-án, délután 6 órakor vetítenek egyetlen alkalommal olasz nyelven, angol felirattal.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

A Turandot a londoni Royal Opera House 2023-as évadának legnagyobb és leglátványosabb produkciója. Az opera története Turandot császárlány udvarában játszódik, ahol mindenkit kegyetlenül kivégeztet, akik nem tudják találós kérdéseire a választ. De egy napon egy távolról jött, nemes titkokat rejtegető tatár herceg helyes válaszol kérdéseire, amely hatalmat ad az idegennek Turandot felett. A mű főkérdése: Ha élet-halál a tét, van-e létjogosultsága a szerelemnek?  

Igazi zenei csemegének számít Puccini partitúrája. A művet egyébként az olasz zeneszerző nem tudta befejezni: halála után Franco Alfano komponálta meg az utolsó felvonás végét.  

A Royal Opera House előadását Andrei Serban rendezte, aki a kínai színházi tradíciókra támaszkodott, így még a tizenkilencedik századi Peking színes, fantáziaszülte tablója is megelevenedik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában