Szent György-nap

2023.04.25. 15:03

Sárkányvérszörpöt is szürcsöltek Cserkúton

Zs. J.

Fotó: AS

A Magyar Bábművészek Szövetsége a tizedik Színházi Olimpia keretében Zsinórok nélkül címmel nyílt pályázatot hirdetett hazai és külföldi független alkotók együttműködésének, közös alkotómunkájuknak a támogatására. A kiírásra összesen tizennyolc pályamű érkezett be, és mint a Színházi Olimpia hivatalos oldalán írták: a beérkező pályaművek minősége messze felülmúlta a szakértő kuratórium várakozásait. A bírálóbizottság végül kilenc pályázatot támogatott, köztük egy cserkúti alkotást is. 

Április 22-én a cserkúti önkormányzat udvarán tartottak meg a Szent György-napi programot, melynek keretén belül a kilátogatók megnézhették a nyertes cserkúti előadást. A Szent György és a sárkány küzdelme című darabot cserkútiak és franciaországi vendégszínészek adták elő a cserkúti piactéren. Az előadás után a porondra a Tárkány cimbalom Trió lépett, akik zenéjükkel kápráztatták el a közönséget. 

A produkciók közti szünetben kürtőskalács és sárkányvérszörp is kapható volt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!