Mozikban egy klasszikus

2023.04.08. 13:39

Végre nem kell a német szöveg alatt a hangalámondást kiszűrni

A veterán csak megállapodni akar, és békében, nyugalomban élni – de az egész világ összefog ellene. Erről szól ez az instant klasszikus, amit végre nagy vásznon is láthatunk.

bama.hu

A Rambó című filmet mindenki látta. Igaz, a legtöbben németül, miközben a szöveg alatt egy unott hang duruzsolta a magyar mondatokat. És még így is ütött a film: a kollektív emlékezetünkbe égtek a képsorok, a hangulat, a finálé.

De ha bárkit megkérdezünk, hogy a film miről is szól, közel sem vagyunk biztosak abban, hogy ugyanazt a választ kapnánk. A magyarázat egyszerű: a folytatások felülírták az első filmet, Rambó ikon lett – de pont annak az ikonja, amely ellen az első részben küzdött.

Ezért is érdemes megnézni újra ezt a filmet április 13-án a pécsi Uránia moziban: hogy kellőképpen meglepődjünk az igazi tartalmán, a háborúellenességen, és hogy ezáltal megkapja azt az elismerést, amelyet amúgy nagyon is megérdemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában