Indul a Hild Music Garden

2023.05.20. 14:40

Egész nyáron át szól a minőségi könnyűzene

A fiatalon tragikusan elhunyt Babicsek Bernát tangóharmonikás utódja – Pokorny Lia harmonikás-énekes előadássorozatában ~ a baranyai művész, Kéméndy Tamás lett. A páros a baranyai közönségnek a Hild udvarban május 30-án mutatkozik be.

M. B. E.

A kép illusztráció

Fotó: Taya Ovod

Ezzel az esttel indul a Hild Music Garden, mely a nyár folyamán nyolc minőségi, újszerű hangzásvilágú koncertet hoz a Művészetek és Irodalom Háza belső kerthelyiségébe. A programsorozat második kettőse egy héttel később, június 6-án ugyanitt a Kispál és a Borzzal is sokszor szerepelt Németh Juci, valamint a zenében és az életben is párja, G. Szabó Hunor lesz – őt korábban a The Qualitons frontembereként ismerhette a nagyközönség. Júniusban emellett jön 13-án Henri Gonzo és a papírsárkányok is. Ők klasszikus hangszereléssel adnak elő versszerű szövegeket, melyek megkomponálásához igen nagy a merítés, Petri Györgytől Rimbaud-on át a beatköltőkig.

Júliusban újabb három könnyűzenei koncert következik, 11-én az immár három nagylemezes Hegyi Dóri Ohnody, 20-án az ír származású amerikai Ian O’Sullivan, aki Pécsett lett orvos, és a Mongooz The Magnet tagjaként aratta első zenei sikereit, de már szólóban utazik. Július 27-én a Hét Hat Club érkezik, a Django Reinhardt-féle cigány jazz és a balkáni bulihangulat fúziójával. Augusztus 11-én jön a Jávorkai trió, melyben a Bécsi Akadémián diplomázott Jávorkai Sándor hegedű,- és Jávorkai Ádám csellóművész viszi a prímet (Ausztriában elnyerték az Év Ifjú Muzsikusai címet). Augusztus 17-én pedig a Son Trés hallható – egy venezuelai, egy kubai és egy kolumbiai zenész tüzes latin muzsikával forrósítja fel a hangulatot.

Összességében elmondható egyik koncert sem lesz szokványos, útkereső formabontó igényes könnyűzenét hallhat majd hétről hétre a belvárosban a közönség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában