Tánc és zene

2023.05.22. 10:00

Nagy vonalakban: kortárs táncszínház lesz a JESZ-ben

Május 22-én, délután 7 órakor a Janus Egyetemi Színház a Lines címet viselő kortárs táncszínháznak ad otthont.

Cz. E.

Fotó: Oleksandr Nagaiets

Lines angol szó, amelynek magyar fordítása vonalak. A vonal pontoknak a halmaza. A vonal egyszerű idomnak hangzik, mégis sokféle tulajdonsággal rendelkezik, amelyek meghatározzák a szemlélőre gyakorolt hatását. Ilyenre példa a hossz, a vastagság, a szín, a kitöltöttség, az irány, a változékonyság és még sorolhatnánk.  

A vonal egydimenziósnak tekinthető, szélesség és mélység nélkül. A műhely az adott és választott vonalakat változtatják sok dimenzióssá. Amikor pedig több vonalról van szó, fontos az egymással meghatározó kapcsolatukról „beszélni” és mindezt az előadók zabolálatlanul teszik.  

A darabot előadják Hágen Zsuzsa rendező, koreográfus, táncművész, valamint Lakatos Csilla szabadúszó színház- és táncművész, rendező, koreográfus, előadó.  

A zenét Lantos Zoltán, az Artisjus Előadóművészi díjas hegedűművész szolgáltatja.  

Az előadás megtekintése jegyvásárláshoz kötött. Jegyrendelési igényt a [email protected] e-mail címen van lehetőség leadni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában