Zajlik az élet a Bóbitában

2023.06.23. 11:30

A Múzeumok Éjszakáján a bábszínház is kínál programokat

A pécsi Bóbita Bábszínházban sem maradunk program nélkül a Múzeumok Éjszakáján. Június 24-én estébe nyúló foglalkozással és izgalmas marionett-előadással várják a fiatalságot, emellett nyári táborra is jelentkezhetnek a bábozás és a játék iránt érdeklődő gyermekek.

Mohay Réka

Szabadtéri vendégelőadással várják a családokat a Bóbita udvarán június 24-én, szombaton, 17 órától. A Dobronka Cirkusz, világszám című előadást láthatja a közönség, amelyet a X. Színházi Olimpia keretén belüli utolsó produkcióként látnak vendégül a pécsi házigazdák. 

– Rendkívül szép, szakmai szempontból is kiváló, marionettszínházi előadásra számíthatnak a nézők, amely ritkaságnak számít

 – mondta el Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója. A marionett ugyanis az egyik legnehezebb bábszínházi technikának számít. 

A június 24-i program során emellett 10-től este 21 óráig megtekinthetik a látogatók a Bóbita bábmúzeumi tárlatait (interaktív bábos terem, Kós Lajos állandó tárlat, tradicionális tajvani bábkiállítás), valamint a rendszeresen nagy sikernek örvendő bábkészítő foglalkozás is elérhető lesz az esti órákban, 18 és 20 óra között. 

A Bábszínház azonban a nyár folyamán sem ürül ki, hiszen négy turnusban napközis, hétfőtől péntekig tartó táborokat tartanak kisebb-nagyobb gyermekek számára. 

– A foglalkozások során a gyermekek a különféle bábtechnikákkal ismerkedhetnek meg játékos formában

 – számolt be a programról Sramó Gábor. 

A táborokra június 26. délutánig jelentkezhetnek az érdeklődők, a 22-ei állás szerint még 2 turnusba vannak helyek.

Július 3–7. között Farkas Dóra és Ziegenheim Dorina árnyjátékkal várja az 5–8 éveseket, július 17–21. közöttre pedig Russa Karina és Hornok Máté hívja a 6–12 éveseket bábos játékokra és közös zenélésre. Ez utóbbi „tesós tábor”, azaz már kibővített korosztály számára érhető el, így a kisebb és idősebb testvérek együtt vehetnek részt a programon. 

Mindeközben a népszerű bábszínház már összeállította a következő évad műsortervét is, amelyet már a Facebook-oldalukon is közzétettek, így az érdeklődők megtekinthetik már most az ősztől várható programokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!