Mamma Mia!

2023.06.10. 12:00

Az Abba slágerei repítenek a nyárba

Elstartolt június 4-én Pécs legnagyobb kertmozija a Pirogránit udvarban a Vissza a jövőbe! trilógia első részével.

Czeczon Enikő

Fotó: Ranta Images

Ugyan a június 11-ei vetítésre, amelynek keretében a Mamma Mia! című filmet vetítik, elfogytak a jegyek, de az alkotást otthon is megnézhetjük, hiszen elérhető a SkyShowtime és a Prime Video streaming felületeken.

Ha nem is váltotta meg 2008-ban a világot a Mamma Mia! első része, azért elég könnyen csúszott az embereknek, hiszen ki ne szeretné a nosztalgiát, amiből kapunk is benne eleget. Talán néhol giccses, de olyan bájos, és a legjobb ABBA dalokkal van tele, hogy egyszerűen elképzelhetetlen a nyár e film nélkül.  

A történet nem komplikált. Adott egy lány, Sophie, aki apa nélkül nőtt fel, de felnőve úgy gondolja, hogy jó ötlet meghívnia a három lehetséges apját arra a kis görög szigetre, ahol az esküvőjét ünneplik hamarosan. A menyasszony célja, hogy kiderítse, hogy anyja, Donna szeretői közül ki az igazi apa, hogy ő kísérhesse a lányt az oltár elé. A három férfi meg is érkezik a szigetre és kezdetét veszik a bonyodalmak, amelyeket slágerfüzérre húztak fel.  

A svéd formáció slágerei már többször bizonyítottak a mozikban, egyszerűen jól beilleszthetők a filmek menetébe, így igazából ennek az alkotásnak a kezdetek óta nyert ügye volt, amihez a nagy nevek is hozzátesznek – Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Julie Walters és Stellan Skarsgard. 

Ugyan a kritikusoktól kapott hideget és meleget is, főleg hideget, de a közönség imádta és imádja mai napig a Mamma Mia!-t, és valljuk be ez az alkotás nem is a minden részletbe belekötő filmmustrálóknak készült.  

Tökéletes az alkotás hétvégi kikapcsolódásnak, de ha a következő kertmozi vetítést nem akarjuk kihagyni, akkor még most érdemes jegyet venni, hiszen egy újabb közönség kedvenc, az Oroszlánkirályt mutatják be június 18-án. 

 

Mamma Mia! (2008)
musical, romantikus
SkyShowtime, Prime Video
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!