Díjnyertes előadásokat láthatunk

2023.06.19. 10:30

Kortárs táncművészek érkeznek Japánból, Koreából és Vietnámból

Nyolcadikkal alkalommal rendezi meg a BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét Pécs városában az Érintéspont Művészeti Alapítvány június 19-én délután 7 óra és este fél 10 között a Zsolnay Negyedben található E78 rendezvényteremben.

Czeczon Enikő

Az esemény keretében a mai legsikeresebb és legizgalmasabb ázsiai kortárs táncelőadások láthatók, amelyeket megfűszereznek a helyi művészekkel alkotott koprodukcióval. 

Japánból, Koreából és Vietnámból érkeznek vendégművészek nemzetközi fórumokon elismert, díjnyertes előadásokkal.

A programok a következőképpen alakulnak:  

Elsőként Suzuki Yukio lép fel negyvenhat perces Vésd be az időt című előadásával. A művész a világ több mint 50 városában járt már, ahol elbűvölte a helyi közönséget erős fizikalitásával, rugalmas, érzékeny, térből kiemelkedő táncelőadásaival.  

Előadását követően egy rövid szünet következik, majd Yang Byeong Hyeon Virágszív, Tóth Laura Wendy, Hoang Tu és Murata Hiro Hamis emlékek című előadása lesz látható. Majd Tengerég címen a vendégművészek és a Pécsi Tudományegyetem elektronikus zenészeinek közös improvizációja tekinthető meg.  

Végül az estet 9 órától egy közönségtalálkozó zárja.

A program létrejöttét támogatja a JapanFest EU, a JapanFoundation, a Koreai Kulturális Központ és az Érintéspont Művészeti Alapítvány.

Az eseményre jegyek még válthatók, amelyről információ a Facebook-eseménynél olvasható: https://www.facebook.com/events/1287093885233861

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában