A vándorserleget is átadták

2023.06.13. 14:40

Több művészeti ágban képviseltették magukat a diákok

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg a pécsi Leőwey Klára Gimnázium és a Kodály Zoltán Kollégium az Arany János Művészeti Fesztivált.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az oktatási intézmény igazgatója, Dr. Zalay Szabolcs elmondta, hogy ez az esemény kicsit olyan, mint a Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolások számára, csak ez az Arany János Tehetséggondozó Program kilencedik kezdőévfolyamának egészének szól. 

2023-ban is az egész országból, minden megyéből érkeztek gyerekek az előkészítő évfolyamról, akik különböző művészeti ágakban mutatták be produkciójukat, amelyekre egész évben készültek. Az előadásokat minden kategóriában szakértőzsűri értékelte.

Képviseltették magukat a diákok képzőművészetben, néptáncban, modern táncban, színjátszásban, szólóénekben, versmondásban, vers- és prózaírásban, filmkészítésben. Szinte minden művészeti ágból érkeztek alkotók. 

A háromnapos rendezvény egy gálával zárult, ahol kiváló produkciókat lehetett látni és átadásra kerültek a különböző díjak, minősítések, és a vándorserleg is, amit idén az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium kapott meg.  

A rendezvény főszervezője Béresné Timár Andrea, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Program programfelelőse.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában