Közlemény

2023.07.06. 18:50

A Pannon Hőerőműbe is beszűrődnek a fesztivál fényei

A Zsolnay Fényfesztivál július 6-9. között újra beragyogja a pécsi belvárost, ám időnként a fesztivál időszakán kívül is „beszűrődik a fény”, ráadásul a legváratlanabb helyekre. Bravúros videó debütált arról, hogy milyen, ha a Pannon Hőerőmű indusztriális terében a fényművészet veszi át az uralmat – írja közleményében a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Bama.hu

Forrás: Centrum Production

A Pannon Hőerőmű a Zsolnay Fényfesztivál kiemelt támogatója volt 2022-ben és 2023-ban is. Ennek apropóján a fényfesztivál „randevút adott” az erőműben, kiválóan bemutatva, hogy a fényművészet egy kis kreativitással a legszokatlanabb helyszíneket is el tudja varázsolni. A szépség, a kultúra és a művészet nem ismer határokat.

A Besnyő Dániel vezette Centrum Production stúdió által készített videó:

A 2023-as együttműködés során a Fény Útja egyik látványosabb helyszíne, a Dzsámi fényfestését támogatja a Pannon Hőerőmű. A művészi adatvizualizációs fényalkotás az éteri szépségű korallzátonyok világát eleveníti meg, bemutatva a NASA 20 éven át gyűjtött adatai alapján, hogy hogyan alakul át a zátonyok világa a felmelegedő vizekben. Megtekinthető július 6-9. között, esténként 21.30-tól a Széchenyi téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában