Bama.hu videó

2023.07.16. 20:00

Nemcsak az időjárás, a hangulat is tűzforró volt Mohácson, a Dunamenti Halfesztiválon (galéria+VIDEÓ)

Szombaton rendezte meg a Mohácsi Német Önkormányzat az V. Dunamenti Halfesztivált. A programra idén is rengeteg érdeklődő érkezett, akik késő estig megtöltötték a város utcáit.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Ötödik alkalommal rendezték meg a Dunamenti Halfesztivált szombaton Mohácson, amelyen minden korábbinál többen vállalkoztak halételek elkészítésére. A főzésre nemcsak a helyiek, hanem a környékbeli településekről, sőt, még messzebbről érkezők is neveztek.

Szabadtéri rendezvények esetén az egyik legnagyobb bizonytalansági tényező mindig az időjárás, a fenyegető eső, szél számít a legnagyobb veszélynek.

Nos, utóbbiakról szerencsére szó sem volt, Mohácson is tombolt a kánikula, s a szikrázó napsütésben egyre többen és többen érkeztek, délutánra megteltek a halászlé és más halétkek főzésére kijelölt utcák.

 

Persze nemcsak a főzés, de az együtt étkezés öröme is nagy volt, az eseményen számos finomságot kóstolhattak végig az arra járók, de a legsikeresebbek most is a Duna mentén ismert módon elkészített halételek voltak.

A szervezők fő célja a Dunamenti halételek sokszínűségének bemutatása volt, a fesztivál ideje alatt pedig a nagyközönség is elkészíthette, vagy meg is vásárolhatta kedvenc halételét a kitelepülő árusoknál.

A halfesztivált szórakoztató kulturális programok és finom borok is színesítették.

A színpadon a magyarországi német nemzetiségi kultúra képviselői mellett Ausztriából érkező fellépők is megmutatkoztak.

A napot ezúttal is hajnalig tartó utcabál zárta, s bár akkor már enyhült a hőség, a hangulat viszont végig tűzforró maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában