Egy bogár a hős

2023.08.18. 10:30

Egy frissen végzett, elkeseredett egyetemista élete a feje tetejére áll

A kritikusok ítélete alapján jelenleg a Kék bogár című szuperhősfilm 88 százalékon áll a Rotten Tomatoes oldalon, ami nem is rossz, hogyha az utóbbi idők Marvel vagy DC alkotásait nézzük – tisztelet a kivételnek, például a Galaxis őrzői harmadik részének. A Kék bogár című filmet augusztus 18-án a pécsi Cinema City és az Uránia Mozi is vetíti.

Czeczon Enikő

Forrás: youtube

A film főhőse Jaime Reyes befejezte az egyetemet, tele van álmokkal, de elég hamar rá kell jönnie, hogy a valóság egészen másképp néz ki. Az elkeseredés határán áll, amikor a sors közbeszól, és mindent felforgat. A fiatal srác véletlen megszerez egy a múltból származó, földön kívüli biotechnológiai szuperfegyvert: a szkarabot. Ha pontosabbak akarunk lenni, akkor inkább az szerzi meg őt, hiszen valamiért ez a szerkezet Jaimet választja magának gazdatestnek. Ezután mindenféle testpáncélt, hihetetlen fegyverarzenált ad a srácnak, na meg folyton megújuló képességeket. Ez egy ajándék, de visszaadhatatlan. Jamie lesz a Kék bogár, és csak rajta múlik, hogy mit kezd vele. Előszőr majd megőrül, aztán megtetszik neki, és végül kénytelen harcba szállni.

Ha hinni lehet a leírásnak, akkor ennek a régi DC hősnek mozivásznon a helye különleges vizualitásával, őrületes kalandjaival és humorával.  

A pécsi Cinema City augusztus 18-án 2D formátumban magyar hanggal négy alkalommal – 11:50; 14:30; 17:10; 19:45 –, míg szintén 2D formátumban, de eredeti nyelven felirat nélkül egy alkalommal – 22:20 – vetítik. Az Uránia Moziban szintén 2D formátumban és magyar nyelven két alkalommal – 13:50; 20:30 – küldik nagyvászonra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában