Új halakat is foghatunk

2023.08.15. 07:00

Nagy nevek és feltörekvő reménységek a nyár végi orfűi fesztiválon

Hogyan lehetne a jobban zárni a nyarat, ha nem egy MiniFishinggel? Idén egy új fesztivállal jelentkezett a Fishing on Orfű csapata, amelyre nemcsak napjaink népszerű fellépőit hívták meg az augusztus 17. és 19. közötti időszakra, hanem friss, ígéretes produkciók is bemutatkoznak az esemény keretében.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

A nagyszabású Fishing on Orfű fesztiválról – amely 2023-ban a rendezvény történetének leggyorsabb telt házát produkálta, kevesebb mint száznegyven nap alatt kelt el rá minden belépő – mindig azt mondták, hogy az ország legbarátságosabb fesztiválja. Ezt a saját magam is megtapasztalhattam június 28. és július 1. között, így nem volt kérdés, hogy a Happy Fisherman Camp is a nyári programok listáján szerepel.

Ha a nagy egy barátságos rendezvény, akkor itt nem tudom, hogy mire számítsak, hiszen a közönség számát háromezer főben limitálták, így biztos, hogy sokkal szellősebb lesz minden, mégis érzem, hogy a hamisítatlan Fishing-hangulat meg lesz. Három nap alatt hatvan produkció mutatkozik be négy színpadon.

A Happy Fisherman Camp ajánlott azoknak, akik lemaradtak volna az anyarendezvényről, de azoknak is, akiknek ez a kisebb méretű fesztivál jobban fekszik. Megijedni azonban nem kell, hogyha azt gondolnánk, hogy nem lesz ugyanolyan a zenei felhozatal. Érkeznek olyan nevek a rendezvényre, mint például a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, a Bohemian Betyars, az Aurevior., az Analog Balaton, a Pogány Induló, a Platon Karatev. De ha már a fesztivál nevében szerepel az, hogy fisherman, azaz halász, ezért biztosak lehetünk benne, hogy jó pár friss hal, azaz formáció a horgunkon vagy a hálónkban akad. 

Így olyan produkciók is a színpadra lépnek, mint a Raklap, a HIÚZ, a Sorbonne Sexual, a Grabovski, a Cataflamingo, a Doggos, a Máklikőr, a Kaktus, a Csicskakoporsó, és még jó pár formációt lehetne felsorolni.

És hát arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Happy Fisheman tehetségkereső nyertesei is szerepet kapnak ezen a minifesztiválon. Egy rangos zsűri segített kiválasztani azokat a fellépőket, akik megmutathatják a tehetségüket a camp keretében. És nem a legkisebb színpadon kapnak műsoridőt, a nagyszínpad kivételével minden színpadon főműsoridőben foghatjuk ki őket az „új kedvenc” horgászbotunkkal.

És ahogy a címben említettem, Orfű összehoz. Nemcsak azért, mert ez a fesztivál ilyen, hanem azért is, mert egy vadonatúj program, ami az Orfű összehoz! címet viseli, debütál az eseményen. A közönség soha nem látott duók koncertjeit nézheti meg, valamint abba is volt beleszólása a nagyérdeműnek, hogy kiket látnának szívesen együtt, így született meg a Csorba Lóci és Kama, Kiss Flóra és Egyedi Peti, valamint Jónás Vera és Lee Olivér párosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában