Bama.hu videó

2023.09.09. 20:00

Első Pécsi Star Wars Nap: egy messzi-messzi galaxisba utazhattunk (galéria és videó)

A Csillagok háborúja, avagy a Star Wars mindig is nagy népszerűségnek örvendett az idősebb és a fiatal korosztály körében is. Ebből adódóan azt mondanám, hogy nem lepődtem meg, hogy végtelen hosszú kígyózó sor várakozott a Zsolnay Negyedben, hogy bejusson az első Pécsi Star Wars Napra.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Sokan úgy köszöntek, amikor megláttak egy-egy ismerőst a rendezvényen, hogy az „Erő legyen veled!” – már ez annyira menő volt. De a legjobb, hogy hiába voltunk sokan az E78 épületében, úgy érezhettük magunkat, mintha egy család vett volna körül minket, egy rajongókból álló família.

Nagyon gyorsan megtelt a rendezvényhelyszín, ahol az asztalokon sisakok, fénykardok, Lego-figurák és még sok egyéb dolog volt kiállítva, amely a Star Wars univerzum része. Majd egyszer csak megindult az embersereg kifelé, mert elkezdődött a Birodalmi felvonulás, amelyet egyértelmű, hogy Darth Vader vezetett, de feltűnt a sorban Kylo Ren, Leia Organa hercegnő és a kedvencem, egy Jawa is.

A telefonok tárhelye csak úgy telt a sok fotózástól, hiszen mindent meg kellett örökíteni, főleg, hogy egy Halálcsillag folyosó részlet is fel lett állítva, valamint a befagyasztott Han Soloval is kellett egy szelfi.  

Igaz, hogy ez volt az első Star Wars nap Pécsett, amelyet a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft szervezett az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségével és a DK Kohóval együttműködésével, de már most úgy érzem, hogy az esemény kinőtte a helyszínt, és jövőre nagyobb területre lesz szükség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!