Bama.hu videó

2023.09.09. 15:40

Több stílusban is táncra perdülhettek az érdeklődők a Nagy Táncválasztón (galéria és videó)

A tánc körül forgott szeptember 9-én minden a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumban, ahol ötödik alkalommal szervezték meg az V. Nagy Táncválasztót.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A sokak által szeretett, idén elhunyt Radák János néptáncpedagógus, koreográfus egyik beszédében így fogalmazott: „A tánc felemel, erőt ad, gyógyít, és közel visz a szívekhez.” És milyen igaz ez a mondat, hiszen a gyerekek és a felnőttek arcán is jól látszódott a Nagy Táncválasztón, hogy felemelkedtek, mosolyogtak, közel kerültek egymáshoz.

Ez a rendezvény egy igazi táncművészeti kavalkád, amelynek szlogenje: “Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!”

- A Nagy Táncválasztót az ország különböző pontjain, körülbelül 15 városban rendezik meg egy időben - mesélte Szabó Márton szervező, a Pécsi Művészeti tanárja. A cél az, hogy felhívja az emberek figyelmét a táncra, arra, hogy érdemes táncolni a mindennapokban, akár hobbi szinten, akár kisgyerekként elkezdi, akár professzionális szinten űzni. 

Az esemény keretében több stílust hip-hop, fashion street dance, modern balett, cheerleading, akrobatikus rock’n’roll, klasszikus balett, modern tánc kipróbálhattak az érdeklődők. A rendezvény egyik különleges eseménye a 80. évét nemrég betöltött Uhrik Teodóra Kossuth-díjas, Liszt-díjas, Érdemes Művésszel, Pécs díszpolgárával való beszélgetés volt, ahol a résztvevők előtt lehetőség nyílik betekintést kapni a kiváló táncművész és táncpedagógus életébe, művészetébe és tapasztalataiba, tánc iránti elkötelezettségébe

A lényeg, hogy mindenki választhat egy táncot, amelyet kipróbálhat egy ingyenes óra során 

informált minket Szabó Márton.

A szervezőtől azt is megtudtuk, hogy egyre többen jelentkeznek az eseményre, egyre nagyobb az érdeklődés. Úgy tűnik, hogy a rendezvény szépen lassan beivódik a köztudatba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában