Sikersztori

2023.10.29. 17:30

Németországban is bemutatkozott a pécsi találmány

Örömmel értesítette lapunkat a pécsi reform fuvolafejet megalkotó Ceflute csapat, miszerint a magyar, amerikai, japán és kínai szabadalmaztatás után az Európai szabadalmi hivataltól is megkapták a hivatalos dokumentumot.

Mohay Réka

Fotó: L. Z.

Emellett tovább hódítottak szerte a világban a találmánnyal: az elmúlt hónap során jártak többek között a németországi Freiburgban tartott fuvolafesztiválon (Flöten Festival Freiburg), amely Európa legnagyobb, a hangszerhez kapcsolódó fesztiválja.

– Találmányunkat a nemzetközi rendezvény során kipróbálta Adorján András fuvolaművész, aki nem mellesleg a német fuvolás szövetség (Deutsche Gesellschaft für Flöte) elnöke, és vásárolt is egy példányt 

– mesélte Lakat Zoltán feltaláló.

Arról is beszámolt, hogy további érdeklődőkkel is találkoztak, s a fuvolafejet kipróbálta Ian Clarke, a Hipnózis (Hypnosis) című darab szerzője is.

A közeljövőben sem unatkozik majd a Ceflute csapata, ugyanis meghívást kaptak a II. a Horvátországi Fuvolások Találkozójára november 18-19-ére, a Zágráb melletti Dugo Selo településre, majd a montenegrói Kotorba december 6-8 között. A programok során a kiállítás mellett Lakat Zoltán előadást is tart a találmányról.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pécsen megszületett zeneipari újítást Lakat Zoltán fuvolaművész-zenepedagógus és Horváth Tamás gépészmérnök alkotta meg. A szabadalom augusztusban a legnagyobb nemzetközi fuvolás rendezvény, az évente változó városokban megrendezett NFA (National Flute Association) kongresszuson Phoenixben, az Amerikai Egyesült Államokban is bemutatkozott, ahol szintén sikeresen szerepelt, s a készítőket a kongresszus szervezői a következő évi alkalomra is meghívták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában