Programajánló

2023.10.28. 13:40

A tízujjas gitártechnika mestere is ellátogat a Kodály Központban

A Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai, látnivalói október 30-31-én nyitva, november 1-jén zárva tartanak. November 2-től pedig téli nyitvatartás szerint működnek tovább.

Bama.hu

A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. október 30. – november 6. között is izgalmas programokkal várja vendégeit. 

Aranyakkord koncert

Időpont: november 2. 20.00

Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 koncertterem

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót.
Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.

Sopianae ős(z)i öröksége

Időpont: november 2. 13:00 - 17:00

Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont

Készülj fel egy rendkívüli délutánra, ahol egy izgalmas utazást teszünk az időben és a történelemben!

•    Római viselet: Ismerkedj meg a korabeli női és férfi ruházattal, a mindennapi élet eseményeihez kapcsolódó viseleti szokásokkal, kiegészítőkkel és ékszerekkel! Öltözz be szenátornak, vagy próbáld fel egy igazi római legionárius felszereléseit és örökítsd meg a pillanatot a fotósarokban!

•    Római társasjátékok: Több klasszikus társasjáték is fennmaradt az ókorból, melyek igazán szórakoztatóak, némelyikük azonban igazi fejtörést, gondolkodást, vagy ügyességet igényelt. Itt az alkalom, hogy kihívd barátaidat, családtagjaidat egy játékra!

•    Kézműves műhely: Fedezd fel kreatív oldaladat kézműves műhelyünkben, ahol a korszak ihlette gyöngyfigurákat készíthetsz. Készíts emlékeket, és vidd haza magaddal a történelem egy darabját! 

https://www.vilagoroksegpecs.hu/programok/sopianae-oszi-oroksege

Tommy Emmanuel, CGP

Időpont: november 6. 19.00

Helyszín: Kodály Központ

Tommy Emmanuel igazi virtuóz, a tízujjas gitártechnika mestere, aki egyszerre három szólamot tud játszani. A country, a blues és a dzsessz műfajokban egyaránt otthonosan mozgó zenész minden fellépése igazi örömünnep. Ez az örömteli túláradás Tommy Emmanuel minden koncertjének és lemezének sajátja. „Amikor gyerek voltam, a showbizniszben akartam utazni. Mára már csak a boldogságbiznis érdekel. A zenémmel teszem boldoggá az embereket. Ez egy jó munka.”

Előzenekar: Richard Smith

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában