Programajánló

2023.10.05. 18:50

Különleges esti sétára invitálnak a Székesegyházba

Az idén tizenöt éves Imagine immár harmadik alkalommal indítja el az építészetet, építészeti trendeket és a legkedveltebb építészeti stílusokat fókuszba állító kampányát.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: berni0004

Rendhagyó sétákkal és különleges épületbejárásokkal készülnek az októberi építészet hónapja ünneplésére. Ez alkalomból Budapesten és Pécsett is érdekes, inspiráló, és igazán különleges élményekre számíthatnak azok, akik szeretnének perspektívát váltani és új nézőpontból tekinteni a megszokottra.

Pécsett ezúttal egy egyedülálló látogatás keretében, a zárás utáni órákban nyílik lehetőségük felfedezni a Székesegyház nyújtotta látnivalókat azoknak, akik október 21-én az esti órákban az Imagine sétavezetőjével tartanak. A különleges élményt keresők megtudhatják, hány időkapszulát rejt a templom, hogy azonosították az itt nyugvó Janus Pannonius sírját vagy hogy tud megszólalni az orgona akár orgonista nélkül. A templom főhajójának, kápolnáinak és altemplomának ezernyi apró részlete önmagában is lenyűgöző látványt nyújt, melyet az este során a toronyból elénk táruló, csodálatos esti panoráma koronáz meg. A program az Pécsi Püspökség és az Imagine közreműködésének első tematikus sémája.

További információ: imagine.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában