Bama.hu videó

2023.10.01. 17:30

Oktoberfest Mecseknádasdon: sült a kolbász, fogyott a perec és a folyékony kenyér (videó és képek)

– Kérek egy újabb kört – talán ez volt a leggyakrabban elhangzott mondat az Oktoberfest in Mecseknádasd nevet viselő rendezvényen, amelyen megnyitották a sörcsapokat szeptember 29. és október 1. között a Bagoly Gasztrokult Élménytérben.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Az idén első ízben megrendezett eseményen színes programokkal várták a sör szerelmeseit, a kikapcsolódni vágyókat. Karl Nikolett, a Bagoly Gasztrokult Élménytér üzletvezetője elmondta, hogy 2022-ben már szerveztek egy kisebb Oktoberfestet, valamint 2023 februárjában egy sváb bált is tartottak, amelyeknek nagy sikere volt, így ezen a vonalon gondolkodtak tovább a rendezvényszervezés területén.

Fotó: Löffler Péter
Fotó: Löffler Péter

Óriás, felfújt söröspohár állt a rendezvényhelyszínén, amellyel szívesen fotózkodtak a látogatók, hogy aztán kikérjék első sörüket, sokszor egy pálinka kíséretében, és megkezdjék a mulatozást.

– Egy megbeszélés során született meg egy nagyobb Oktoberfest megrendezése, amelyen szóba került a Junge Paldauer, Ausztria Népzenei Sztárzenekara, akik elfogadták rendezvényükre a meghívást – mesélte Karl Nikolett. – Felvetődött a kérdés, hogy elég felkészültek vagyunk-e egy ekkora esemény megszervezéséhez, de megkaptuk egymástól azt a bizalmat, hogy belevágjunk.

Hogyha Oktorbefestről van szó, akkor nemcsak a sör, hanem az ételek is fontos hangsúlyt kapnak, így nem meglepő, hogy kínáltak a fesztiválon sült bajor kolbászt és bajor perecet, amelyek kiváló kiegészítők a sör mellé.  

– A falu közössége nagyon összetartó és több olyan rendezvény is van a településen, amelynek célja a közösségépítés, a közösségerősítés. A Bagoly Gasztrokult Élménytér harminc éve működik már itt, így mi is szerettük volna kivennünk a részünk ebből a közösségépítésből, és szeretnénk, ha ez az Oktoberfest tradícióvá válna

 – hangsúlyozta az üzletvezető.

Fotó: Löffler Péter
Fotó: Löffler Péter

Karl Nikolett elmondta, hogy ez az esemény számukra egy tanuló rendezvény is, hiszen ez az első fesztivál a hely életében. De szívüket, lelküket beletették ebbe, és remélik, hogy ezt érzik azok a vendégek, akik eljöttek most hozzájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában