Gőzgombóc Fesztivál

2023.10.12. 18:30

Partival köszönték meg a segítséget

Köszönöm partit rendeztek a napokban Geresdlakon, így köszönte meg a polgármester, Habjánecz Tibor a Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál szervezésében, lebonyolításában aktívan résztvevők szerepét.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

A polgármester elmondta, hogy még 2006-ban, polgármesterválasztás előtt, egy programfüzetet juttatott el minden geresdlaki háztartásba, ahol arról számolt be, miket tervez, ami előrébb vinné Geresdlakot.

– A programfüzetben megemlítettem, hogy egy különleges fesztiválon mutassuk Geresdlak hírességét, a gőzgombócot. Mint akkor írtam, meggyőződésem, hogy ennek országos visszhangja lesz. Nem vagyok Nostradamus, de az idő engem igazolt – mondta Habjánecz Tibor polgármester.

Az idei fesztiválról megemlítette, hogy soha nem volt még ennyi főzőcsapat mint most (38). Voltak indulók Finnországból,  Székelyföldről, Ausztriából, Budapestről, Szepetnekről, Császártöltésről, a fődíj pedig tolna vármegyei Kakasdra került. A költségvetésről elmondta, hogy rentábilis volt, csak kis mértékben terhelte meg az önkormányzat büdzséjét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában