Lírai film

2023.11.26. 07:40

Idős szüleivel indult el a rendező a végtelen vadonba

Utolsó napjához érkezett a Verzió Filmfesztivál. Az esemény zárónapjának, azaz november 26-ának első vetített filmje A föld éneke címet viseli, amelyet a pécsi Apolló Mozi délután fél 6-tól vetít.

Czeczon Enikő

Forrás: Apolló Mozi Pécs

A norvég dokumentumfilm helyszíne Norvégia hegyvidéke, amely díszlete annak a varázslatos utazásnak, amely életről, halálról, természetről és a világban való létezésről szól.  

A film rendezője Margareth Olin, aki a szülőföldjén komponálta meg ezt a lírai filmet, és főhőse is ő, valamint saját idős szülei, akikkel elindul a végtelen vadonba. A család mindig is itt, a természet közvetlen közelében élt, még akkor is, amikor a Föld ősi erői megmutatták legkegyetlenebb oldalukat. A film jól bemutatja azt, hogy hogyan rezonál egymással a környezet és az ember belső léte, amit a szülők szerelme az élethosszig tartó hűség is tanúsít, de még a legszilárdabb hegy sem marad változatlan, különösen egy olyan korban, mint amilyen a miénk. 

A direktor eddig 13 filmet tett le az asztalra, és a kritikusok mindet elismeréssel fogadták, valamint számos külföldi fesztiválon is bizonyított, és számos hazai és nemzetközi díjat is bezsebelt velük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában