Feszült napok

2023.12.08. 10:00

A miniszterelnöknő komoly döntés előtt áll, amin nemzetek sorsa múlik

Egy újabb háborús filmdrámát mutat be december 8-án a pécsi Apolló Mozi, este negyed 9-es kezdéssel, amely a Golda címet viseli.

Czeczon Enikő

Forrás: youtube

Az alkotás az 1973-as Jom Kippuri háború rendkívül feszült 19 napját meséli el. Izrael első és mindeddig egyetlen női miniszterelnökének, Golda Merinek szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy országa teljesen megsemmisülhet, amennyiben nem tud kiegyezni Henry Kissinger amerikai külügyminiszterrel és Irzael szkeptikus katonai vezetőit sem tudja maga mögé állítani. Milliók élete forog kockán, és a miniszterelnöknőnek olyan döntést kell meghoznia, amely nemzetek sorsát határozhatja meg. 

A film rendezője az izraeli származású Guy Nattiv, aki a 91. Oscar-díjátadón a legjobb rövidfilm kategóriában elismerésben részesült a Skin című alkotásáért. 

A direktor háborús fildrámájában Golda Merit az Oscar-díjas Helen Mirren formázza meg, aki szinte már minden műfajban megmutatta magát, még szuperhősős alkotásban is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában