MCC

2023.12.28. 14:40

December 31-ig jelentkezhetnek a fiatalok a komplex tehetséggondozó programra

Nem késtek el a pécsi és baranyai középiskolások, még néhány napig jelentkezhetnek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjára (KP), mely egy átfogó tehetséggondozó programot jelent.

Mohay Réka

Forrás: MCC

Fotó: Nagy Laura

Elsősorban azokat a fiatalokat várják, akik nyitottak a hasznos, releváns ismeretanyag, illetve a társadalomtudományok iránt. Az Mathias Corvinus Collegium tájékoztatása szerint a Középiskolás Program a gimnáziumi, középiskolai tanulmányok mellett végezhető, s a részvétel ingyenes. A KP készségfejlesztő és szakmai alkalmakat, valamint e-learning kurzusokat biztosít a diákoknak. A pécsi és környékbeli középiskolások a jelentkezést 2023. december 31-ig adhatják le.

MCC Pécs 2023.12.02. KP szombat
Fotó: Nagy Laura / Forrás: MCC
MCC Pécs 2023.11.18. KP szombat
Fotó: Nagy Laura / Forrás: MCC

A pécsi KP-ban több mint 100 diák vesz részt rendszeresen a szakmai és közösségi eseményeken, melyeken minden évben számos hazai és több külföldi előadó tart kurzusokat és foglalkozásokat. A pécsi Középiskolás Program részvevő az országos vitaversenyen való részvétellel a vitakészségüket és kritikus gondolkodásukat is fejleszthetik.

Novemberben az idei vitaverseny Pécsen zajló, regionális fordulójáról lapunk is tudósított, a program során egy-egy állítás mellett kellett érveket, vagy ellenérveket felsorakoztatni és előadni a fiataloknak.

A gimnazisták hetente készségfejlesztő és közösségépítő, interaktív klubdélutánon vesznek részt, havi egy szombaton elismert előadók mutatnak be egy-egy témát, amit készségfejlesztő workshop követ.

MCC 2023.09.23. KP szombat
Fotó: Lottigrafia / Forrás: MCC

Bővebb információ az MCC honlapján olvasható, illetve a jelentkezési lapokat is itt lehet elektronikusan kitölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában