Tisztelgés

2023.12.26. 10:21

Első, utolsó és egyetlen szerelmét keresi két magányos ember

Új filmmel tért vissza 2023-ban az abszurd északi humor nagymestere, Aki Kaurismäki, akit Cannes-ban és Berlinben is többször díjaztak már alkotásaiért. A pécsi Apolló Mozi december 26-án délután 6 órai kezdettel vetíti is a direktor újdonságát, amely a Hulló levelek címet viseli.

Czeczon Enikő

Két magányos embert követünk nyomon a filmben. Ansa és Holappa véletlenül találkoznak a helsinki éjszakában, és megpróbálják megtalálni életük első, utolsó és egyetlen szerelmét.  

Kaurismäki ezen filmjével Bresson, Ozu és Chaplin előtt tiszteleg, és azokról a dolgokról mesél alkotásában, amelyek egy szebb jövő felé vezethetik az emberiséget, így tehát szó esik a szeretetről, a szolidaritásról, a reményről, illetve a természet és a másik ember iránti tiszteletről is.

A finn-német koprodukcióban készült vígdrámát a Les feuilles mortes című dal ihlette, amely magyarra lefordítva annyit tesz, hogy Halott levelek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában