Ez ám az évforduló

2023.12.20. 07:00

Jubileumi koncertet adott a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar. 1998-ban 13 gyermekkel Ahmann György vezetésével alakult meg a zenekar. Az első fellépés sikere olyan lökést adott a csapatnak, hogy a fellépések növekedtek, a kották mennyisége megsokszorozódott, és a zenekar létszáma bővült, Villány fúvós zenei élete pedig elindult. A zenekar mára közel 40 főssé nőtte ki magát, és ugyan voltak karmester/zenész váltások, de a zenekar továbbra is aktív.

Rajnai-Zsíros Krisztina

fotó: Baricsa Noémi

Vasárnap, a Villányi Művelődési Házban megtartott jubileumi koncerten Troszt Erzsébet, a Villányi Német Önkormányzat elnöke, a Villányi Német Kulturális Egyesület alelnöke idézte fel az elmúlt 25 év eseményeit. Ezután köszöntötték Ahmann Györgyöt, Ahmann Balázst, Kovács Zsoltot és Juhász Tibort, akik vezetőként nem csupán irányították a zenekar tevékenységeit, hanem inspirálták és ösztönözték a zenészeket a kreativitásra. Mellettük kiemelték és köszöntötték Tegzes Szilviát, Harmuth Csabát és Ulrich Róbertet, akik már a kezdetekkor részesei voltak az alapító csapatnak, és napjainkban is aktívan részt vesznek a zenekar életében.

A koncertműsor legelején a Pöttöm Zenekart hallhatta a közönség Ahmann Balázs vezényletével. Ők a legfiatalabb zenészek a csapatban, akik egy bizonyos tudásszint után átülhetnek majd a nagyzenekarba.

A jubiláló Villányi Ifjúsági Fúvószenekar műsorában több más klasszikus zenemű és különleges előadás mellett Abba-sláger feldolgozás és Tom Stanford Bella Ciao-ja is elhangzott, ezen kívül egy olyan meglepetés darabbal is megörvendeztették a közönséget, amelyet kifejezetten a zenekar számára Ahmann György szerzett, a szövegét pedig Arnold Krisztina írta. Az előadást Balogh László Barna és Baloghné Hágen Melinda énekhangja tette teljessé.

fotó: Baricsa Noémi

A koncert után Mayer István, Villány polgármestere a város képviselő-testülete nevében adta át a városi kitüntetéseket, s a német nemzetiségi hagyományok ápolásáért, valamint a városi rendezvényeken való fellépéseikért a Villányi Fúvószenekart közéleti díjjal jutalmazták. Ezen kívül Tegzes Emil díszpolgári címet kapott, Burgetné Peltz Szilvia közszolgálati díjat vehetett át, továbbá dr. Kottlár Gábornét, Kvassay Istvánnét és Troszt Erzsébetet közéleti díjjal tüntették ki. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában