Szembesítenek

2024.03.08. 10:00

Hatalmas botrányt kavart egy darab

Az OSZIP Színészképzés Pécs március 8-án délután 7 órakor mutatja be a Művészetek és Irodalom Házában a Na, ki a király? című darabot.

Czeczon Enikő

Képünk illusztráció

Fotó: Wayne Eastep

A bemutatott előadás Alfres Jarry Übü király, avagy a lengyelek című drámájának felhasználásával készült el, amelyet a szerző tizenöt éves korában írt meg, középpontjában egy visszataszító, hálátlan, gyáva, kapzsi, gyilkos, zsarnok, gyermeteg alakkal. Ezt az alakot a szerző Héber tanár úrról, a rennes-i gimnázium fizikatanáráról, legfőbb ellenségéről mintázta. A drámából darab is készült 1896-ban, és nagy botrány kerekedett belőle. 

Az OSZIP Színészképzés hallgatói azért ezt a művet választották darabjuk alapjául, hogy az emberei gyengeségekkel, a hatalommal járó gyarlóságokkal a fiatalság szemtelenségén, játékosságán és humorán keresztül szembesítsük magunkat. 

A darabot játsszák Szemesi Csenge, Nagy Nóra Alma, Tóth Bence Elmó, Kis Olivér, Hantos Liliána, Herner Noémi, Jenei Jázmin, Ruzsa Rebeka, akiknek osztályvezető tanáraik Józsa Richárd és Herczeg Adrienn. Az előadást Nagy Henrik és Nagy Viktória Éva rendezte és koreografálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában