Maga volt a gyerekkor

2024.03.06. 15:40

Ikonikus játékbolt zárta be kapuit 45 év után

Február 29-én végleg bezárta ajtaját a kertvárosi A-HA Ajándék-, játék-, divatáru- és órabolt, ami nosztalgiázásra ösztönözte a pécsi lakosságot. Az ikonikus helyszín sok örömöt okozott gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, és az emlékeket fel is idézték az egyik pécsi csoportban közzé tett poszt alatt.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Ez a kis ikonikus ajándékbolt negyvenöt évvel ezelőtt, 1979-ben nyitott meg, ami sok pécsinek a fiatalságot jelentette, hiszen itt vásároltak kitűzőket, öveket, csatokat, körömlakkokat, retikülöket és posztereket az éppen aktuális pop és rock legendákról.  

ikonikus
Ikonikus bolt zárta be kapuit.
Fotó: Stock-Asso

Az ikonikus játékbolt bezárása elindította a nosztalgia vonatot

A Pécsi képek Facebook-csoportban pár nappal ezelőtt tették ki a bezárás hírét, ami sokakat megmozgatott. Már közel 500 reakciót kapott a bejegyzés, és a hozzászólások száma is folyamatosan gyarapodik. A kommenteket olvasva elmondható, hogy a nosztalgia vonat elindult.  

A hozzászólók lelkesen írták le emlékeiket a kis boltról, ami annyi örömet okozott számukra. Az egyik kommentelő arról írt, hogy hányszor állt az üzlet kirakata előtt, és bámulta a benti kicsiket, és ha volt elég zsebpénze, akkor szert is tett egy-kettőre. Jöttek is a válaszok, hogy kinek mit sikerült vásárolni. Volt, aki fülbevalóval, kis autóval, játék tankkal, vízipisztollyal, kapszlis pisztollyal vagy éppen színváltós pelenkás babával lett gazdagabb. 

Az akkori fiatalok felidézték, hogy ez az üzlet jelentette a gyerekkorukat, és rengeteg időt töltöttek ott. Aztán felnőve sokan eljártak ide a gyerekeikkel, később pedig unokáikkal, és az üzlet vezetői mindig kedvesek voltak és segítettek akkor is, ha valami éppen nem volt meg. 

Egy úr pontosan emlékezett arra, hogy 1991-ben vett egy eredeti Harley Davidson szíjat, amit azóta is használ, ami akkor egy fél havi fizetésébe került, de volt, aki arra emlékezett vissza, hogy vámpírfogat vásárolt ott pár száz forintért. 

A nosztalgia azonban magában hordozza a szomorúságot is, így a hozzászólások között olvasható volt olyan is, amelyben a pécsiek kifejezték sajnálatukat, hogy egy újabb ikonikus üzlettel lett szegényebb Pécs városa, ami egykor szinte maga volt a gyermekkor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában