Több kategória

2024.03.02. 12:00

Tehetségüket csillogtatták meg a II. Zselici Művészeti Fesztiválon

Nagyon sok tehetséges diák valamint lelkes, elhivatott pedagógus vett részt a II. Zselici Művészeti Fesztiválon, február 26-án.

Tóth Viktória

A Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola hívta a Szigetvári Tankerületi Központ intézményeinek tehetséges tanulóit drámajáték, vers- és mesemondás, ipar- és képzőművészet, néptánc és népdaléneklés kategóriákban meghirdetett művészeti fesztiválra.

Mint arra Deichlerné Könyves Ildikó a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola intézményvezetője is felhívta a figyelmet, a művészeti nevelés speciális fejlesztő hatása és személyiségfejlesztő ereje minden kisgyermek fejlődésében fontos szerepet tölt be. A fesztivál célja egy olyan szakmai találkozó létrehozása, mely a hatékony tehetséggondozás támogató közegévé válik pedagógusok és diákok számára egyaránt. 

Mintegy 302 diák lépett fel különböző művészeti ágakban a rendezvényen valamint 199 diák nyújtott be már előzetesen ipar- illetve  képzőművészeti alkotást. A gyerekek felkészítését pedig 89 pedagógus segítette. Az iskola tornatermében délelőtt 10 órakor indult el a fesztivál az ünnepélyes megnyitóval, majd kezdődtek a művészeti bemutatók. Délután a szabadon választható programokat a díjak átadása követte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában