Jelentős művész

2024.04.21. 10:54

Fiatalon hunyt el az énekesnő, most filmet készítettek az életéről

A pécsi Uránia Mozi és a Cinema City is vetíti a Back to Black című filmet április 21-én, amely a fiatalon elhunyt Amy Winehouse életébe enged betekintést.

Czeczon Enikő

A Back to Black cím az énekesnő úttörő albumára is utal, amellyel egy csapásra híres lett. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők leglegendásabb lemezét inspirálta. Amy Winheouset egyébként korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, aki öt Grammy-díjat is nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerével.

Az alkotást Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel a John Lennon – A fiatal évek című filmen is együtt dolgoztak.  

Az Amy Winhouseról szóló filmet az Uránia Mozi és a Cinema City is egyszer vetíti április 21-én eredeti nyelven magyar felirattal. Az előbbi 17 óra 45 perckor, míg utóbbi 13 órakor tűzi műsorra az alkotást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában