Az első Oscar-díjas animációs film

2024.04.14. 10:30

Idegenek lepték el az otthonát, mindent megtesz, hogy eltüntesse őket

Újra nagyvásznon élvezhetjük a zöld ogre, Shrek kalandjait. Április 14-én a pécsi Uránia Mozi tűzi műsorra a 2001-es animációs alkotást délután 4 órakor.

Czeczon Enikő

A mindenki által jól ismer mese helyszíne egy messzi mocsár, ahol egy Shrek nevű ogre él, akinek imádott magányát hirtelen szétzúzza a bosszantó mesefigurák inváziója. Farkast talál az ágyában, egereket az éléskamrájában, és még sokan mások betörnek hozzá. A mesebeli lényeket a gonosz Farquaad nagyúr űzte el birodalmukból, így Shrek kénytelen ráállni, hogy megmentse otthonukat, hiszen csak így kaphatja vissza sajátját is, ezért megállapodik a nagyúrral, hogy megszerzi a gyönyörű Fiona hercegnőt menyasszonynak. Küldetésben társául szegül Szamár, aki bármit megtenne Shrekért. Ám mire a hercegnőt megmentik a tűzokádó sárkánytól, kiderül, hogy ez volt a legkisebb problémájuk: a hercegnő egy sötét titkot rejteget.

A Shrek rendezői Vicky Jenson és Andrew Adamson, akiknek rendezését még Oscarra is jelölték, ami el is nyerte a díjat a Legjobb animációs film kategóriában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában