Kihagyhatatlan kóruskoncertek

2024.04.23. 12:30

Kerekasztal-beszélgetéssel is színesítik az egyik estét

Két jelentős kóruskoncertnek is otthont ad Pécs városa.

Czeczon Enikő

Fotó: B.S.

Az egyiket április 24-én hallhatja a nagyérdemű, amelynek keretében az Eszéki Művészeti Akadémia Kórusa érkezik a Pécsi Bazilikába. Este 7 órai kezdettel itt adják elő Maurice Duruflé: Requiem című oratorikus művét, amely során szólót énekel Sofija Cingula, Berislav Jerkovic, orgonán közreműködik Dr. Balatoni Sándor. A darabot pedig Antoaneta Radocaj-Jerkovic vezényli.

A másik koncertnek a Zsolnay Negyed Liszt Ferenc terme ad otthont április 27-én, ahol Chorus Pannonicus címmel magyar kórusmuzsikát hallhat a közönség délután 6 órakor, melyen fellép a pécsi Mecsek Kórus - vezényel: dr. Balatoni Sándor a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus vezényel: Zemlényi Katica és a Pécsi Tudományegyetem Nőikara vezényel: dr. Hoffner Tibor , közreműködik Németh Ferenc zongorán. 

A koncertet megelőzően 5 órától egy kerekasztalbeszélgetésen lehet részt venni, ahol Zemlényi Katica és dr. Hoffner Tibor karnagyok, valamint dr. Kovács Szilárd Ferenc és Gölles Martin zeneszerzők fognak beszélgetni a felhangzó művekről, a magyar kóruskultúráról. Az est művészeti vezetője dr. Balatoni Sándor, a PTE Művészeti Karának adjunktusa és intézetigazgató-helyettese.  

Az eseményekre a belépés díjtalan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában