Kézilabda

2018.01.12. 11:52

Németh Attilával elindulhatnak felfelé

Németh Attila irányításával vágott neki a szezonnak a Szigetvár férfi kézilabda­csapata a megyebajnokságban. A korábbi kiváló játékos, NB I-es gólkirály feladata az volt, hogy gatyába rázza a társaságot – meg is tette.

K. Mayer András

Az utóbbi években hihetetlen mélyrepülésen megy át a szigetvári férfi kézilabdacsapat, hiszen az élvonalból egészen a legalsó szintig, a megyebajnokságig zúgott vissza. Ráadásul ott sincs az élbolyban, az őszi szezont 6 ponttal a 8. helyen zárta.

Biztosak vagyunk benne, lesz ez még jobb is, s úgy tűnik, a vezetőség is mindent megtesz, hogy ne csak a múlt sikereire lehessen emlékezni. Ennek érdekében augusztusban olyan edzőt csábítottak a csapathoz, akinek van hitele a sportágban: a korábbi kiváló élvonalbeli játékos, volt NB I-es gólkirály, Németh Attila vette át az irányítást.

– Horváth László elnök úr keresett meg, hogy vállaljam el a feladatot – mesélte Németh.

– Akkor is ő volt a vezető, amikor az első osztályban ott játszottam, jól ismerjük egymást.

A csapatot, az ellenfeleket, az osztályt viszont nem ismerte jól az újdonsült tréner, így az első félévet arra szánták, hogy mindenről képet kapjon, mindennel megismerkedhessen – aztán majd mindezek ismeretében „diagnózist” mondhasson.

– A csapaton belül voltak problémák, de én azért jöttem, hogy ezeket megoldjam. Sajnos, sokszor mindennel foglalkoztak a srácok, csak a kézilabdával nem, de ezen változtattunk. Ősszel kevesen voltunk, a tizenkettes keretben volt két tizennégy-tizenöt éves srác is, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Sikerült odavinnem Koncz Pétert, s úgy néz ki, még két-három játékos érkezik hozzánk. Szükség lesz rájuk, mert elsősorban belső posztokon nagy gondjaink voltak.

Miután a következő időszakban várhatóan nagyobb lesz a variációs lehetőség, bővülhet a taktikai repertoár is, aminek köszönhetően több sikerre számíthatnak a szurkolók. Ráadásul nem csak a felnőtt csapatot rázzák gatyába, az utánpótlást is talpra állítják Szigetváron. Két tanár, Fekete Róbert és Littkei Csaba a városban és a környező településeken toborozza a gyerekeket, hogy aztán foglalkozzanak velük, képezzék őket. Mindenki abban bízik, hogy rövid időn belül stabilizálódik a helyzet, s nemsokára elindulhat felfelé a szigetvári kézilabda.

Megyei koordinátorként is dolgozik

Bár az utóbbi egy-két évben nem dolgozott felnőtt csapat mellett, mindez nem azt jelentette, hogy eltávolodott volna a kézilabdától. Augusztus óta Németh Attila a Magyar Kézilabda Szövetség Baranya megyei koordinátora (az utánpótláscsapatok edzéseit látogatja és értékeli az ottani munkát, s ugyanezt teszi a Sport36-Komlónál, a Csurgónál és a Siófoknál), a pécsi Petőfi SE-nél 10-14 éves fiúkkal és lányokkal ismerteti meg a sportág csínját-bínját, továbbá a Pécsi Tudományegyetemen testnevelő tanárként dolgozik. Ezen feladatok mellett pedig minden követ megmozgat azért, hogy a kézilabdát (megfogalmazása szerint: ezt az értékes sportágat) ismét a helyén kezeljék a megyében: a PTE hathatós közreműködésével, a PEAC-ra építve szeretne felépíteni egy NB I-es férficsapatot, mert úgy érzi, ennek lenne itt létjogosultsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában