labdarúgás

2018.02.14. 14:30

Hat játékos távozott Mislenyből a télen

Inkább gyengült, semmint erősödött a télen a Kozármisleny NB III.-as labdarúgócsapata, amely pokoli nehéz tavaszi szezon előtt áll.

Szakács Miklós

Már az ősszel sem nagyon lehetett azt mondani, hogy dúskál a játékosokban a Kozármisleny együttese. Németh Zsolt vezetőedzőnek akkor sem volt könnyű dolga, hiszen a nyáron teljesen új alapokról kellett elkezdeni újjáépítenie az NB II.-ből kieső gárdát. A keret az utolsó utáni pillanatban állt össze, és ez bizony jó ideig meg is látszott a csapat játékán. Az őszi szezon végéhez közeledve azonban egyre kiforottabb volt már a gárda.

No ezután valószínűleg nem ugrált örömében a szakvezető, amikor a téli holtszezonban hatan is távoztak az együttestől, ráadásul öten közülük alapemberei voltak a Mislenynek.

– Racskó Roland az osztrák harmadosztályba igazolt, Városi Viktor pedig az NB II.-es Doroghoz szerződött – kezdte sorolni a neveket Németh Zsolt. – Tar Krisztián Pécsváradon, Ivancsics Alex valószínűleg a Pénzügyőrnél folytatja, Kiss Dominik pedig Kalocsára távozott. Rajtuk kívül Reith Renátó sem maradt nálunk, úgy tudom, ő a PVSK-hoz ment.

Amikor a nagy felsorolás végén a szakember is tudott venni egy nagyobbacska adag levegőt, gyorsan rákérdeztünk, sikerült-e pótolni a távozókat.

– Szerencsére azért már igazoltunk három játékost – árulta el Németh. – Bogdán Erik személyében például egy olyan, 1997-es születésű futballista jött hozzánk, akire több poszton is számíthatok. Újpesti nevelés, hozzánk a Gyula csapatától jött. A védelemben a szélen és középen is hasznos tagja lehet a csapatunknak, de akár a középpályán is használható. Kuntics Sebastian egy szerb–magyar játékos, akire a pálya tengelyében számíthatok. Jó labdaszerző, és a támadásokat is képes segíteni. Szintén nálunk folytatja Torkos Attila, a a Rákosmente együttesétől érkezett. Fiatal, jó mentalitású center, nem véletlen, hogy pár éve, még Bódog Tamás idejében a Lipcse U19-es csapatában játszott.

Persze nagy kérdés, hogy fiatal tehetségekkel mire megy majd a Misleny, miközben a tavaszi szezon első négy fordulója nem sok jóval kecsegtet.

– Való igaz, nem könnyű a sorsolásunk. Bár háromszor is itthon játszunk majd, a tabella első három helyezettjét fogadjuk – magyarázta a szakember. – Eddig itthon voltunk erősek, de tavasszal élcsapatok jönnek hozzánk. Jó lenne még igazolni, de akárhogy is lesz, nem félünk. Úgy gondolom, tavsszal 18-20 ponttal meglehet a biztos bentmaradás. A támadójátékunkat meg kell erősítenünk, ez nagyon fontos. Lesz még a bajnoki rajtig három edzőmeccsünk, azokon kell csiszolni a dolgokat. Az biztos, hogy az első négy fordulóban minden megszerzett ponthoz bravúr kellene – de pont azért szeretem a futballt, mert ez a sportág nagyon szeszélyes tud lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában