Labdarúgás

2018.02.25. 14:20

A PMFC riválisai is erősödtek a szünetben

Közeleg a bajnoki rajt az NB III. Közép csoportjában, a jövő hétvégén már pályára lépnek a csapatok. Az aranyéremért hármas versenyfutás várható, a Dunaújváros, a Tiszakécske és a PMFC is jó eséllyel pályázik az elsőségre. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a piros-feketék riválisai mit várnak a tavasztól és hogyan erősítettek.

K. Mayer András, fotó: Kurdi József

A harmadik helyen telelő PMFC labdarúgócsapata a téli átigazolási időszakban négy játékossal erősítette meg keretét. Érkezett két belső védő, Gajág Gergő és Nyárasdi Zsombor, egy védekező középpályás Koval Viktor személyében, valamint visszatért a villámléptű támadó, Beke Péter.

Természetesen a két rivális sem ült ölbe tett kézzel a szünetben. A 37 pontos éllovas, a Dunaújváros, és a 36 ponttal a második helyen álló Tiszakécske (a PMFC-nek 35 pontja van) is szerződtetett új futballistákat, köztük ismertebbeket is. Az újvárosiakhoz került például a belső védő Kovács Gábor, aki legutóbb az NB II.-es Csákvárban szerepelt, korábban pedig 177 alkalommal játszott az élvonalban. Szintén a listavezetőnél folytatja a középpályás Pál Dávid, és az is nagy erősítés, hogy felépült sérüléséből a tehetséges csatár, Dobos Áron.

– Nagyon örülünk az eddigi eredményes szereplésünknek, és azt szeretnénk, hogy ez tavasszal is így folytatódjon

– fogalmazott lapunknak a Dunaújváros vezetőedzője, Dobos Barna. – Az első hely eléréséhez kiegyensúlyozott, jó teljesítményt kell nyújtani egész évben. A gazdasági erőviszonyokat tekintve klubunknak nem lehet egyértelmű célja a bajnoki cím, de ez az ősszel sem volt másképp. Ennek ellenére természetesen mi is szeretnénk elsők lenni, ahogy több csapat is. Összeszokott együttes vagyunk, másfél éve építjük ezt a generációt, a legnagyobb erősségünk az egység és a játékosok nagyszerű mentalitása.

A második helyezett Tiszakécske sem akarja a véletlenre bízni. A védelembe ott is érkezett egy rutinos, remek futballista: Ludánszki Bence éveket húzott le a Debrecenben, s pályára lépett az első osztályban is. Igazoltak egy szélsőt, Mihály Dávidot, aki a magyar és az osztrák második vonalat is megjárta, valamint egy korábbi korosztályos válogatott középpályást, Pintér Andrást.

– Szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, de nálunk ez nem így van, a helyezésünk fényében sem emeljük magasabbra a lécet –

nyilatkozta a klub honlapján a Tiszakécske szakmai igazgatója, Nyilas Elek. – Amennyiben sikerül ilyen eredményesen szerepelnünk tavasszal is, és az idény vége felé lőtávolban lesz az a lehetőség, hogy az NB II.-es tagságot megszerezzük, akkor mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy feljussunk. De még egyszer mondom, nem nyújtózkodunk tovább, mint ameddig a takarónk ér, sem szakmailag, sem anyagilag.

A tavaszi szezon március 3-án és 4-én rajtol, a dobogósok közül a Dunaújváros és a Tiszakécske is otthon játszik, előbbi a Szentlőrincet, utóbbi az Iváncsát fogadja, míg a PMFC a Kozármisleny vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában