kosárlabda

2018.04.17. 10:57

Éles Péter lett a PEAC edzője

A Cegléd elleni múlt heti hazai vereség után lemondott posztjáról Gabriel Carrasco, a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának spanyol vezetőedzője. A klub a szezon végéig Éles Pétert, Carrasco eddigi segítőjét bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával.

Szakács Miklós

Az nyilvánvaló, hogy a szurkolóknak csalódás a PEAC-Pécs idei szereplése. Most már az is egyértelművé vált, hogy a csapat korábbi vezetőedzője, Gabriel Carrasco is hasonlóan látja a dolgot.

Nem is kell annyira éleslátónak lenni, hogy megakadjon az ember szeme a „korábbi” szócskán. Carrasco a Cegléd elleni két vereség után felajánlotta lemondását a PEAC vezetőségének, amit az el is fogadott. Ahogyan Kond Árpádtól, a pécsiek ügyveztőjétől megtudtuk, nem sokat gondolkodtak azon, hogy elváljanak-e az útjaik.

– Azt azért szeretném leszögezni, hogy az alapszakaszban megszerzett hetedik hely, illetve, ha a végül oda is érünk a bajnokság végén, nagyjából reális eredmény – mondta el a Dunántúli Naplónak a sportvezető. – A mezőny idén nagyon erős, nekünk pedig Juhász Dorka nélkül azért jóval nehezebb dolgunk volt. A Cegléd elleni első meccs után, amikor idegenben hosszabbítás után kaptunk ki úgy álltunk hozzá a folytatáshoz, hogy élet-halál meccsek következnek számunkra, ezt sulykoltuk is a játékosokba. Aztán itthon is kikaptunk, így maradt az, hogy a 7-8. helyért játszahtunk még. A meccs után azt mondtam a lányoknak, hogy bármikor ki lehet kapni, csak az nem mindegy, hogy hogyan. Ez nem tetszett a második Cegléd elleni vereségben. Talán először a bajnokság során olyan volt a mutatott játékunk, ami megítélésünk szerint elfogadhatatlan. Éppen ezért fogadtuk is el Gabriel Carrasco lemondását, hiszen a szakmai munka vezetőjeként a felelősség egy jó része mégiscsak az övé. További edzői munkájához természetesen sok sikert kívánunk, barátsággal váltunk el egymástól.

Carrasco tehát már a múlt, a PEAC vezetői a jelenben pedig nagyon gyorsan dolgoznak, ugyanis szinte ugyanazzal a lendülettel, ahogy a spanyol távozott, már ki is nevezték utódját, Éles Pétert, aki eddig másodedzőként segítette Carrascot. Éles a szezon hátralévő részében vezeti majd a csapatot, megbízott edzőként.

– Sajnos csak a 7-8. helyért játszhatunk majd a bajnokságban, rengeteg problémával tarkított szezonon vagyunk túl – nyilatkozta kinevezése után a PEAC újdonsült edzője, Éles Péter. – Amellett, hogy Juhász Dorka sérülést szenvedett, Kiss Virág és Raksányi Krisztina is távozott, ráadásul a korábbi másodedzőnknek családi problémák miatt kellett itthagynia a csapatunkat. Természetesen amikor a vezetőség megkért, hogy vegyem át az együttest, nem kellett sokat gondolkodnom, hiszen példamutatóan állt a vezetés a csapat mellett az egész idényben, ezért azt gondolom, az a minimum, hogy az utolsó párharcra teljesítem a kérést és átveszem a megüresedett vezetőedzői posztot.

A PEAC tehát várja ellenfelét, akivel megküzdhet majd a hetedik helyért – ez pedig minden bizonnyal a PINKK-Pécsi 424 lesz, amelynek nem áll jól a szénája a Diósgyőr elleni párharcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában