zöld utat kaptak

2018.05.08. 20:00

A PMFC-nek megvan a licence, most már csak fel kell jutnia

A nemzeti másodosztályú licencet illetően zöld jelzést kapott a PMFC labdarúgócsapata, vagyis az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elfogadta a piros-feketék által benyújtott dokumentumokat. Már csak fel kell jutni az NB II.-be!

K. Mayer András

Az egyik legfontosabb akadály elhárult a PMFC NB II.-es indulása elől: a pécsi klub megkapta a másodosztályú bajnoksághoz szükséges licencet. Ráadásul (és ez igazán örömteli) rögtön az első körben sikerrel vette az akadályt, az összes pipa zölden világított a piros-feketékkel kapcsolatban, így aztán az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága, mint a Forma–1-ben, zöld jelzést adott. Mehet a PMFC – már csak fel kell jutnia.

Persze a második ligás szereplés kapcsán azért sok még a kérdőjel. A legfontosabb talán az, hogy ki fogja majd működtetni a csapatot. Lesz-e végre egy tőkeerős tulajdonos, aki állja a cechet?! A PSN Zrt. biztosan nem viheti tovább a PMFC-t, az NB II.-ben ugyanis, profi osztályról lévén szó, gazdasági társaságra van szükség – más kérdés, hogy az önkormányzati cég nem is lenne képes a klub további, hosszútávú finanszírozására.

A kósza hírek arról szóltak, hogy ha úgy alakulnak a választások (úgy alakultak), akkor lesz a PMFC-nek új tulajdonosa, találni fognak egy fajsúlyos befektetőt. Egyelőre azonban senki sem tud arról, hogy ki lesz a befutó.

– Erre én sem tudom még a választ. Ha a csapat feljut a másodosztályba, akkor van rá esély, hogy egy megfelelő tulajdonos a klub mellé álljon – fogalmazott kérdésünkre válaszolva Bánki Erik, a Fidesz egyik baranyai országgyűlési képviselője, az MLSZ elnökségi tagja.

A politikus hozzátette, amennyiben feljut a PMFC, olyan fejlesztési lehetőségek nyílnának meg a klub előtt, olyan értéket képviselne az akadémia és az NB II.-es csapat közösen, amely a hosszú távú fejlődést is megalapozhatná, s amely vonzó lehet egy esetleges új tulajdonos számára.

A tulajdonos kiléte mellett a szurkolókat leginkább érdeklő másik kérdés az, hogy hol játszik majd a következő szezonban a PMFC, hol lesznek a csapat hazai meccsei. Az újmecsekaljai stadion már ebben a szezonban sem felelt meg az NB III.-as követelményeknek, ám az MLSZ engedélyezte a piros-feketéknek a használatot. Nagyon valószínű, hogy a következő idényben, főleg a másodosztályban erre már nem lesz lehetőség.

– A kozármislenyi stadion lesz a hazai pályánk – tudtuk meg Szűcs Zsolttól, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettesétől. – A PMFC stadionja a harmadosztályú kritériumoknak sem felelt meg, mert nincs kétszáz fős fedett lelátója. Ezt a problémát a nyáron még meg lehetne oldani, amennyiben a csapat mégsem jutna fel. Az NB II.-ben azonban jóval nagyobb, nyolcszáz fős fedett lelátóra lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában