sátorhelyi labdarúgás

2018.05.10. 11:00

Szeretnék befejezni, nem biztos, hogy sikerül

Gyengén szerepel a baranyai község (a mohácsi járásban fekszik, 600 lakosa van) a labdarúgó felnőtt megyebajnokságban, a III. osztály Tamási-csoportjában 9 pontos hátránnyal a 14., azaz utolsó helyen áll.

Horváth L.

A mérlege: egy-egy győzelem, illetve döntetlen, 19 vereség, 20-73-as gólkülönbség. Az egyetlen sikerét még tavaly október elsején érte el, a Márok ellen (4-3). A zuhanórepülés már tavaly, a szezon elején előrevetítette árnyékát, ugyanis a gárda az első négy fordulóban 21 gólt kapott, ebből Kölkeden tízet (10-2).

A vesszőfutást még csúnyábbá teszi, hogy a csapat kétszer nem állt ki, ebből egyszer odahaza (idén április 29-én). Vagyis még azt sem mondhatják, hogy nem akartak messzebbre utazni. A harmadik távolmaradás már kizárással járna. Arra a kérdésre, hogy befejezik-e egyáltalán a bajnokságot, Schachter Szabolcs, a szövetséggel kapcsolatot tartó sátorhelyi ügyintéző (még focizik is) válaszolt.

– Szeretnénk végigjátszani az idényt, de nem tudom, sikerül-e. Tizennyolcas a keretünk, ilyenkor, tavasszal az aktuális munkák, például kőművesség miatt többen vasárnap is dolgoznak, ezért hiányoztak. Még négy meccsünk lenne vissza, remélem, többször nem lesz gond velünk. De ez csak a futballistákon múlik – mondta Schachter.

Az ügyintéző szerint ha kiesnek (feltételezzük, hogy be tudják fejezni a bajnokságot), akkor sem biztos, hogy ősszel lesz még csapat Sátorhelyen. Erre ötven százalék esélyt lát, minden nyáron dől majd el.

Egyébként a Schachter által említett keretben van 40 éves (Sóti Ferenc) és 16 esztendős (Sólya Krisztián) is. A két Sótiból a fiatalabbik testvér, Erik a házi gólkirály, eddig hatszor talált be az ellenfelek kapujába. Ő egyben a csapatkapitány is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában