Kézilabda

2018.07.31. 16:44

A Kozármisleny felkészülése színesebb lesz, de nem könnyebb

Az öltözőből kiszűrődő hangok alapján a lányok egyáltalán nem bánták, hogy ismét találkoztak egymással – még akkor sem, ha ez egyet jelent az edzések megkezdésével. Ment a nevetgélés, egymás ugratása, mindenki az iránt érdeklődött, kinek hogy telt a nyara, merre járt az elmúlt hetekben.

K. Mayer A.

Fotó: Löffler Péter

– Olyan most az öltöző, mint a zsibvásár – mondta mosolyogva Vig Vivien, a Kozármisleny NB I. B-s női kézilabdázóinak csapatkapitánya. – Egy–két emberrel nyilván találkoztam a nyáron, de akik távolabb laknak, azokkal nem, úgyhogy ilyenkor van miről beszélni. Én Olaszországban töltöttem pár napot a barátaimmal, no meg voltam a Balatonon is, mert nagyon szeretem: egy jó hekkre mindig vevő vagyok, és egy balatonfüredi velős pirítós is mindent megér.

A kiváló kapus nagyon bízik benne, hogy ismét előre tudnak egyet lépni, s miután az előző szezonban negyedikek lettek, mindez azt jelentené, hogy most felkerülnek a dobogóra. Miután Gulya Krisztina és Polics Tímea szerződtetésével, valamint Réb Fanni visszatérésével egyértelműen erősödtek, úgy érzi, jó esélyük van az éremszerzésre.

Az éremig és a bajnokság végéig azonban nagyon hosszú az út – például előtte még le kell tudni a héthetes felkészülést. Nem lesz sétagalopp, de mindenki tudja, hogy ez ilyenkor erről szól.

– Ebben az időszakban nagyon sokat fogunk dolgozni – fogalmazott Kovács Tamás, a csapat vezetőedzője. – Annyit változtatok az előző évekhez képest, hogy igyekszem színesebbé tenni az edzéseket, de mindez nem jelenti azt, hogy ne fáradnának majd el ugyanúgy a lányok, mint eddig. Ugyanakkor remélem, hogy a végeredmény még jobb lesz.

A csapat majdnem teljes kerettel kezdhette meg a munkát, csak Zeba Lucija hiányzott. Ő a horvát válogatott tagjaként részt vett a debreceni U20-as világbajnokságon, ezért plusz egyhetes pihenőt kapott.

Jó hír a kozármislenyiek számára, hogy Péter Pannát felvették Pécsett az egyetemre, így a NEKA fiatal irányító–balszélsője náluk, a felnőtt csapatnál folytatja pályafutását. Szintén a NEKA együttesétől érkezett Németh Orsolya, a kapus egyelőre az ifivel kezdi meg a felkészülést.

A Kozármisleny az első edzőmeccsét augusztus 10-én játssza, a megyei rivális Moháccsal csap majd össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában