Látványtánc

2018.07.10. 11:31

Ez igen, aranyérmes lett az Elysium

Kiválóan szerepeltek a Pécsi Fordan Táncklub csapatai a Magyar Látványtánc Sportszövetség által Brassóban megrendezett Látványtánc Európa-bajnokságon.

K. Mayer A.

Az ötnapos viadalon összesen tizenkét kategóriában mérték össze tudásukat a résztvevők, s a pécsiek nagyon kitettek magukért: egy arany- és két ezüstérmet, valamint egy negyedik helyezést szereztek.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a felnőttek között az Elysium akrobatikus rock ’n’ roll női formáció a „QUEEN” című koreográfiával (edzők: Majorlaki Ágnes és Papp Viktor). A csapat tagjai: Halász Dalma, Hosszú Krisztina, Pancsó Dalma, Tiringer Zsanett, Vidák Anna, Győri Kata, Hári Rebeka, Szalánczi Viktória és Tombory Jázmin. A női formáció zsinórban negyedszer végzett az első helyen az Eb-n.

Fashion dance-ben a szenioroknál ezüstérmes lett a Pécsi Fordan Táncklub csapata (tagok: Fülöp Renáta, Gulyás Annamária, Fazekas Éva, Dima Norbert és a felkészítő, Máté Melinda), a „Mindennapi Őrület” koreográfia nagy sikert aratott. Dance Show Pop kategóriában versenyzett a fordanosok két junior gárdája, amelyek közül az „Öngyilkos Osztag” című koreográfia (tagok: Baris Nikolett, Cseh Zóra, Balogh Nikol, Cziráki Teréz, Ferencz Felícia, Kőhalmi Ervin) a zsűritől ezüstminősítést vehetett át, az „Immortals” pedig a színes, egész táncteret betöltő produkcióval negyedik helyezést érdemelt ki.

– Klubunk négy éve kapcsolódott be a Magyar Látványtánc Sportszövetség versenyrendszerébe, ahol folyamatos sikereket érünk el rock ’n’ roll és fashion dance táncosainkkal. A szövetségben lezárult az első féléves idény, az őszi kupákon folytatjuk a versenyzést – mondta Papp Viktor, a fordanosok vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában