sport

2018.08.21. 12:00

A szövetség támogatja az utánpótlás- tornákat

A közelmúltban együttműködést kötött egymással a Baranya Megyei Kézilabda Szövetség és a Kozármisleny SE, amelynek keretében a szövetség elnöke, Ferenczi-Kakas Mariann sportfelszerelés-csomagot adott át.

K. Mayer A.

Emellett a BMKSZ saját forrásaiból jelentős támogatást nyújt a 2018-2019-es szezonban megrendezésre kerülő, különböző korosztályokat érintő utánpótlástornák kapcsán.c– A szövetség hosszú évekig szervezője és támogatója volt a megye utánpótlás-bajnokságainak – fogalmazott Ferenczi-Kakas Mariann. – Mivel a kozármislenyi egyesület az idei évben átfogó rendszerben szervez utánpótlástornákat, úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb alkalom arra, hogy forrásainkat felhasználva támogassuk ezt.

A megyei szövetség biztosítja majd a tornákra a játékvezetőket, illetve jelentős részt vállal a díjak beszerzésében is. – Terveink szerint az idei évben több új képzési helyszínen szeretnénk elindulni – mondta Kovács Tamás, a Kozármisleny SE elnöke. – Még a nyár elején megállapodtunk Szentlőrinc városával, ahol szeptemberben a helyi iskolára építve beindul a képzés. Ezúton is köszönetemet fejezem ki Koltai Péter polgármester úrnak a közbenjárásáért, támogatásáért. Szeretnénk elérni, hogy pécsi iskolákba is bevigyük a kézilabda- oktatást, három intézménnyel egyeztetünk ez ügyben. Iskolakezdésre kiderül, hol tudjuk még szélesíteni Magyarország legeredményesebb csapatjátékának képzési helyszíneit megyénkben.

A Kozármisleny NB I. B-s felnőtt női csapata felkészülési mérkőzést vívott szombaton, amelyen hazai pályán két góllal legyőzte a Kecskemétet.

Kozármisleny SE– Kecskemét 27–25 (16–15)

Kozármisleny SE: Gadányi – Hosszu 5, Palotás 6, Szemmelrock 4, Polics 1, Gulya 1, Markovics 2. Csere: Radochay (kapus), Vig (kapus), Ragoncsa 2, Tóth T. 3, Halász 3, Schäffer, Réb, Péter P., Linder. Vezetőedző: Kovács Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában