Kosárlabda

2018.09.26. 12:20

„Merjünk nagyot álmodni”

Valami azt súgja, hogy sokkal jobb szezonja lesz a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatának, mint az előző egy-két évben. Az új vezetőedző, Meszlényi Róbert mellett új játékosok is érkeztek, köztük a válogatott Simon Zsófia, aki bátran mer nagyot álmodni.

K. Mayer Andrá[email protected]

Fotó: Löffler P.

– Az utóbbi egy-két év nem a pécsi csapatról szólt a női NB I.-ben, mégis ide szerződött. Miért a PEAC-Pécsre esett a választása?

– Mindenképpen változtatni szerettem volna, el akartam jönni Győrből – válaszolta lapunknak a 28 éves, háromszoros magyar bajnok (kétszer a Sopronnal, egyszer pedig a Győrrel nyert), egyszeres kupagyőztes (a Sopronnal), sokszoros válogatott Simon Zsófia. – Nem azt néztem, hogy a PEAC-Pécs az utóbbi években hogyan szerepelt, hiszen minden szezonban elölről kezdjük a dolgokat. Amikor beszélgettem a vezetőséggel, kiderült számomra, hogy nem akarnak megragadni a középszerűségben, ahová az utóbbi években sajnos belecsúsztak. Ennek a célnak megfelelően alakították ki a keretet.

– Amely kétségtelenül egészen ütőképesnek tűnik, ugyanakkor szinte lehetetlen belőni a csapat erejét, hiszen két meghatározó játékos, Imovbioh és Vanloo még mindig nem csatlakozott a többiekhez.

– Így van. A felkészülési időszakban így is egészen jók voltunk, de a későbbiekben nem ez lesz a csapat képe, hiszen jön még a két említett játékos. Számunkra egyébként akkor jön majd a neheze, hiszen minél gyorsabban be kell őket építenünk, hogy valóban igazi csapatként működjünk. Az első bajnoki ellenfelünk, a Szekszárd például ezt illetően jóval előttünk jár, komplett kerettel dolgozik.

– Mit gondol, mire lehet majd képes a PEAC-Pécs?

– Én semmiféleképpen nem szeretném azt mondani, hogy a középmezőnyre jók leszünk. Merjünk csak nyugodtan nagyot álmodni! Persze maradva a realitás talaján: az első háromba, a Sopron, a Szekszárd és a Győr közé nehéz lesz beférni. De nem lehetetlen. Az alapszakasz során az előnyünkre válhat, hogy nem vagyunk érdekeltek a nemzetközi porondon, vagyis minden alkalommal csak arra a csapatra kell koncentrálnunk, amelyikkel a hétvégén találkozunk.

– A szavai, no meg a felkészülési meccsek statisztikái alapján (rendre sok pontot szerez) úgy vélem, jól érzi magát Pécsett.

– Jól látja. Úgy érzem, jó munkát végeztünk, fizikálisan rendben vagyunk, s kész vagyok arra, hogy elkezdődjön a szezon.

Sima győzelem

A PEAC-Pécs felkészülési mérkőzésen tizenhét pontos győzelmet aratott montenegrói ellenfelével szemben.

– Nagyon jó ritmusban kezdtünk, remekül védekeztünk és gyorsan támadtunk – értékelt Meszlényi Róbert, a

PEAC-Pécs vezetőedzője.

– Láttam biztató jeleket, de az eladott labdák számát mondjuk megfelezném.PEAC-Pécs–Buducsnoszt

Podgorica 82-65

(25-15, 22-15, 15-15, 20-20)

Női kosárlabda felkészülési mérkőzés. PEAC-Pécs: Ruják 4/3, Simon Zs. 5, Wentzel 9/3, Tetemondová 20/9, Barnai 33. Csere: Tenyér 2, Gémes-Sarok 6/3, Radonjics 2, Kovács K. 1, Vojinovics. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában